Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πτώση Mirage 2000 ανοικτά της Σκύρου – Έρευνες για τη διάσωση του πιλότου

Σε εξέλιξη βρίσκεται διακλαδική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του M2000-5, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και σε πολύ μικρή απόσταση από τον διάδρομο προσγείωσης της Σμηναρχίας Μάχης  στο νησί.....

Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτεραένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά την αποχώρηση τουρκικών αεροσκαφών  από το FIR Αθηνών, τα οποία είχαν κληθεί νωρίτερα να αναχαιτίσουν.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Σύμφωνα με την ενημέρωση «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».
Το αεροσκάφος χάθηκε πέντε λεπτά πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο. Τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν  σε κατάσταση επιφυλακής από τη μοίρα 331. Ήταν στην Σκύρο  από την περασμένη Τετάρτη, όταν κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν το FIR Αθηνών στο κεντρικό Αιγαίο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν και τα ελληνικά Μιράζ επέστρεφαν στη Σκύρο.
Κατα την επιστροφή, στην διαδικασία της προσγείωσης, ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού ανέφερε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ότι είχε χάσει τον πρώτο πιλότο. Ήδη έχουν απογειωθεί ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Ελικόπτερο Σούπερ Πούμα  και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού προσεγγίζει την  θαλάσσια περιοχή όπου υπολογίζεται ότι κατέπεσε το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τουρκία:Δεν υπήρχαν τούρκικα μαχητικά στην περιοχή 
Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.
Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζστο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.
Ρεπορτάζ : Γιώργος Σιδέρης
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου