Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΤΟ 1929. Του Παναγιώτη Δημάκη


Το προσφυγικό κύμα, πού μετά τον ατυχή Μικρασιατικό πόλεμο, κατέκλυσε από αναξιοπαθείς αθώους, αδελφούς Έλληνες, τήν Ελληνική επικράτεια, ήδη χάρις στήν δυναμικότητα και τήν ικανότητά τους, φαίνεται να αποκτά, συνοχή και οργάνωση, με την ίδρυση και λειτουργία, τουλάχιστον από το 1926,....
 στήν πρωτεύουσα τής επαρχίας Λοκρίδος, Προσφυγικού Συλλόγου Αταλάντης και Περιχώρων.
Ο Σύλλογος αυτός, μάλλον πρέπει να περιλαμβάνει, τούς πρόσφυγες όλης τής επαρχίας Λοκρίδος, αλλά δεν είναι γνωστή η δραστηριότητά του, καθώς και οι κατάλογοι τών μελών του, πού θα ήταν χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο μελέτης και έρευνας, για το προσφυγικό πρόβλημα, πού έμενε άλυτο, πολλές δεκαετίες και οι πολίτες, προσέφευγαν κατά περιόδους, στούς πολιτικούς και όχι στις αρμόδιες κρατικές αρχές, για τήν προώθηση και επίλυση τών προβλημάτων αποκαταστάσεως, πού καθυστερούσαν.
Η εύρεση τού εγγράφου αυτού, άς είναι ο οδηγητικός μίτος, πού θα κατευθύνει τούς ερευνητές και μελετητές, στήν συμπλήρωση, τού μεγάλου κεφαλαίου, τής εγκαταστάσεως και αποκαταστάσεως, τών Ελλήνων αυτών προσφύγων, στήν επαρχία Λοκρίδος.
Το πρωτότυπο έγγραφο, τού Προσφυγικού Συλλόγου Αταλάντης και Περιχώρων, απευθύνεται, στον υποψήφιο βουλευτή Λοκρίδος Γεράσιμο Βασιλειάδη, και υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα και είναι πολλαπλά χρήσιμο και για τήν μελέτη, τών κοινωνικών διεκδικήσεων, κάτω από μία καινούρια οπτική, διαμορφωμένη από τις νέες συνθήκες, πού άρχισαν, να κινούνται και να αναδεύονται στα κατώτερα και ασθενέστερα, κοινωνικά στρώματα, με τα θολά οράματα και προσδοκίες τής εποχής, για δικαιότερο κόσμο, όπως τα μηνύματα, τών ανατροπών, πού προανήγγειλαν οι επαναστατικοι προφήτες και σχεδιαστές, ανθρωπίνων κοινωνιών, από τα γραφεία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.