Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΠΑΠΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΚΟΠΕΛΑ 4 ΕΤΩΝ !!! Η κοπέλα όμως αυτοκτόνησε και αυτός λέει, μπλέκοντας και το Θεό ο αθεόφοβος..." εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια".

Τι ψυχή θα παραδώσεις  μωρέ? Ολόκληρη η κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις καθώς η κοπέλα που είχε υιοθετηθεί από τον ιερέα Στυλιανό Σάββα και τη γυναίκα του όταν ήταν 4 ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κατ΄επανάληψη από τον θετό της πατέρα.  Θύελλα αντιδράσεων....
στην Κύπρο έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος την περασμένη Παρασκευή της 29χρονης Έλενας Φραντζή αποδίδεται σε  αυτοκτονία ωστόσο φως στα αίτια του θανάτου της νεαρής κοπέλας θα δώσουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Η είδηση του θανάτου της ωστόσο έγινε η αφορμή να ξετυλιχτεί το κουβάρι της ζωή της, μια ζωή γεμάτη θλίψη, πόνο και βία. 
Ολόκληρη η Κύπρος  είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις καθώς η κοπέλα που είχε υιοθετηθεί από τον ιερέα Στυλιανό Σάββα και τη γυναίκα του όταν ήταν 4 ετών είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κατ΄επανάληψη από τον θετό της πατέρα.
Ο δημοσιογράφος της Κυπριακής εφημερίδας "Φιλελεύθερος" συναντήθηκε με τον ιερέα ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και λέει χαρακτηριστικά ότι «εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια». Εξιστορεί τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά και μιλάει για την Έλενα ενώ εξηγεί και γιατί δεν πήγε στην κηδεία της. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: 


Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, όταν η γιαγιά της Έλενας δολοφονήθηκε από τον παππού της μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στον ψυχικό τους κόσμο. Αργότερα, ένα από τα παιδιά της οικογένειας, απέκτησε μία κόρη. Την Έλενα.
Από μικρή ηλικία η Έλενα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε πρόβλημα με εξαρτήσεις. Ο θετός της πατέρας, ιερέας σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ σωματική βία ασκούσε σε βάρος της και η μητριά της. Σε ηλικία μόλις 10 ετών η Έλενα κατήγγειλε το περιστατικό στο Γραφείο Ευημερίας, ωστόσο κανείς δεν την πίστεψε. Ο φάκελός της δε, χάθηκε!
Το μαρτύριο της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε για μερικά χρόνια ακόμη, όταν στην ηλικία των 20 ετών αποφάσισε να μιλήσει στο δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του θετού της πατέρα. Το δικαστήριο με απόφασή του, καταδίκασε τον ιερέα σε δύο χρόνια φυλάκιση, απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του χωριού, ενώ η θετή της μητέρα δεν κατηγορήθηκε. Το διάστημα εκείνο, την Έλενα παρακολουθούσε ψυχολόγος, ενώ η νεαρή κοπέλα σπούδαζε κοινωνική λειτουργός.
Με τη λήξη της ποινής του ο ιερέας επέστρεψε στα καθήκοντά του, κάτι που προκάλεσε τον συγκλονισμό της Έλενας, η οποία παράτησε τις σπουδές της. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η νεαρή κοπέλα ζούσε με επίδομα που λάμβανε από το κράτος, όμως πλέον, τα ψυχικά της τραύματα από τις κακουχίες που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια, ήταν περισσότερο από εμφανή. Την περασμένη Παρασκευή (23/3) η Έλενα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη λεωφόρο Τσερίου.

ΚΟΥΣΚΟΥΣ

10 σχόλια:

  1. Παπάδες διαφόρων ειδικοτήτων. Καμία σχέση με θρησκεία. Όπως σε ένα χωριό της Φωκίδας ανεβάζει κηρύγματα μίσους και πολεμικές κραυγές στο f/b.Μήπως κάποιος αρμόδιος να το ψάξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος; Βγαινεις και κανεις μια καταγγελια δημοσια με αοριστολογιες (σε ενα χωριο,καποιος,κηρυγματα μισους,πολεμικες κραυγες...κλπ.)!!! Εμεις που διαβαζουμε το σχολιο σου και δεν εχουμε f/b,πως θα ξερουμε ποιος ειναι αυτος και τι εχει πει; Κανεις που κανεις τον "καλοθελητη",βγες τουλαχιστον παντελονατα και πες ο συγκεκριμενος ανθρωπος στο f/b ανεβασε αυτες τις εκφρασεις (τι ειπε ακριβως).

      Διαγραφή
  2. Μια και εσυ 8.56 που απ' ότι καταλαβαίνω είσαι " παντελονάτος" και δεν κάνεις και τον "καλοθελητή" όπως ο 11.15 τι κάθεσαι κι ασχολείσαι με κάποιους παπάδες και τα καμώματά τους ?
    Ασχολήσου με σοβάρότερα θέματα που δόξα το θεό ανεβάζει συνέχεια το μπλόγκ.
    Σου προτείνω λοιπόν να διαβάσεις το παρακάτω εξαιρετικό δημοσίευμα του Πολυδροσοπαρνασσου ? ....

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/03/blog-post_733.html

    Α ...ξέχασα ..και αυτό είναι εξαιρετικό...

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/03/blog-post_489.html

    Και αν δεν πρόλαβες να διαβάσεις αυτό ρίξε μια ματιά στο παρακάτω....

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/03/30-1952.html#more

    Αλλα και το παρακάτω είναι θαυμάσιο και διδακτικο...

    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/2018/03/blog-post_420.html#more

    Κ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου,αλλα οπως βλεπεις με ενδιαφερει το συγκεκριμενο αρθρο αυτη την στιγμη.. σαν αναγνωστης του αρθρου θελω μονο να μαθω τι καταγγελει ο "καλοθελητης" 11:15. Αυτο με ενδιαφερει. θελω να ξερω τι ειναι αυτο που εκανε ο συγκεκριμενος παπας και ειπε και πρεπει να ασχοληθουν οι αρμοδιοι οπως αναφερει ο 11:15. Ας βγει αν θελει να μας εξηγησει τι εννοει για να ξερουμε και οι αναγνωστες τι εγινε για να μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα,γιατι με αοριστολογιες δεν βγαζουμε ακρη.

      Διαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ 11:15 ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΕΣΥ 3:36 ΓΙΑΤΙ ΑΡΠΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο 11:15 Η Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΥΠΗΡΧΕ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.ΑΚΟΜΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ,ΟΠΩΣ Ο ΟΥΝΟΣ ΑΝΤΟΛΦΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΚΑΙ Ο ΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
      *ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ*

      Διαγραφή
    2. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ Η ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΑΡΓΑΡΑ;

      Διαγραφή
    3. Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ*****!

      Διαγραφή
    4. ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ.... ΜΟΥΓΚΑ ΒΛΕΠΩ ΜΟΥΓΚΑ!!! ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΣ,ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΓΓΕΛΙΕΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ Ε; ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ!!!!

      Διαγραφή
  4. ρε 9:13 αφου σε χαλαει,τι το πινεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή