Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ                                ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
     ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ                                     ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Από τις Ομοσπονδίες μας, μας  κοινοποιήθηκε η παρακάτω επιστολή που στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας που είναι και υπεύθυνη για τις παρανομίες στις συντάξεις μας!.....



ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Αθήνα 2/2/2018
     Προς τους
     Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Έφη Αχτσιόγλου
     Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Αναστ. Πετρόπουλο
Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων
     Κυρία Υπουργέ.
     Κύριε Υφυπουργέ.

    Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.
    Ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.
    Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου. Σας επισημαίνουμε και πάλι πως είναι δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. Αναμένουμε άμεσα απάντηση στην παρούσα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία για την επίλυση αυτού του προβλήματος.

                       Μετά Τιμής
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου