Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Νεκροί τελικά οι δύο ορειβάτες.



Νεκροί ανασύρθηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες απ' τα Σκόπια, που αγνοούνταν απ' το απόγευμα του Σαββάτου στο Καϊμακτσαλάν.....

Δυστυχώς η νεαρή γυναίκα και ο άντρας, που είχαν ξεκινήσει για πεζοπορία, βρέθηκαν παγωμένοι και τους κατέβασαν με ερπυστριοφόρα σε ύψος περίπου 2.000 μ. Κατά τη μεταφορά διαπιστώθηκε απ' το ΕΚΑΒ ο θάνατός τους.

Το ζευγάρι που χάθηκε χθες, εντοπίστηκε το πρωί. Οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση για τη μεταφορά του ζευγαριού. Οι ορειβάτες μεταφέρονται με ερπυστριοφορο όχημα στο καταφύγιο της περιοχής όπου περιμένει ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τους παραλάβει.
Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι ορειβάτες είναι ζωντανοί…

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία με τους διασώστες.
Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι προσπάθειες προσέγγισης του νεαρού ζευγαριού από την πΓΔΜ, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν, χθες το μεσημέρι, στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν), στην Πέλλα.

Το ζευγάρι, ένας άντρας 35 ετών και μια γυναίκα 25 ετών έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας». Ωστόσο, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών είναι δύσκολη η επιχείρηση προσέγγισης. Όλο το βράδυ στην περιοχή είχε χιονοθύελλα.
Μέχρι αυτή την ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τα δύο άτομα, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Το ζευγάρι συμμετείχε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ομάδα πεζοπόρων, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον προσανατολισμό του και χάθηκαν τα ίχνη του.

Για τις αναζητήσεις επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 3 οχήματα και την 2η ΕΜΑΚ.


Πηγή:voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Και τί ήθελαν πάνω στο βουνό; Δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί ότι θέτουν σε κίνδυνο, πέρα από τις δικές τους ζωές και τις ζωές εκείνων που τρέχουν για να τους βοηθήσουν; Είναι φοβερό με αυτήν απίθανη ανευθυνότητα που παρουσιάζουν όλοι αυτοί που παίρνουν τα βουνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή