Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Στη φάκα σπείρα των ΑΤΜ

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης

Στη φάκα της Ιταλικής Αστυνομίας έπεσαν την Παρασκευή το απόγευμα τρεις Βούλγαροι, οι οποίοι αποβιβάστηκαν από το πλοίο Superfast IX στο λιμάνι της Ανκόνα με ένα βαν (Caddy Volkswagen) που προέρχονταν από την Ελλάδα......

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιταλική κρατική ασφάλεια που δραστηριοποιείται στην Ανκόνα, το όχημα ήταν φορτωμένο με υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για κλοπές και επιθέσεις σε ΑΤΜ. 

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επιχείρησης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Οι συλληφθέντες , 40, 30 και 32 ετών, ισχυρίστηκαν πως το υλικό που μετέφεραν προοριζόταν για έναν μηχανικό στο Μιλάνο, δικαιολογία όμως που δεν έπεισε του έμπειρους αστυνομικούς. Επίσης όταν ερωτήθηκαν προς τα πού κατευθύνονταν ανέφεραν ότι πηγαίνουν στο Τρεντίνο για σκι. 



Από τον έλεγχο των ταυτοτήτων τους, αποδείχθηκε ότι οι δύο από τους τρεις είχαν πλούσιο παρελθόν για ληστείες , όχι όμως στην Ιταλία, ενώ ο τρίτος διέθετε πλαστό δελτίο ταυτότητας και σύμφωνα με πληροφορίες στάλθηκε πίσω στην Ελλάδα με το ίδιο πλοίο. Aκόμα όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός διέθετε και πλαστό δίπλωμα οδήγησης.



Το υλικό το οποίο μετέφεραν, όπως αναφέρουν ιταλικές πηγές, χωρίς αμφιβολία χρησιμοποιείτο για εγκληματικούς σκοπούς, όπως ανατίναξη των ΑΤΜ και κατασχέθηκε. Μπουκάλες- κύλινδροι αερίου, χάλκινοι φακοί, τρυπάνια, μπαταρίες, κινητά τηλέφωνα, σαρωτές, είναι κάποια από τα κατασχεθέντα. 
Όπως τονίζουν οι αξιωματικοί, το λιμάνι της Ανκόνα είναι ένα από τα κύρια της Αδριατικής που δέχεται πλοία από την Ελλάδα, την Αλβανία και την Κροατία. 

Οι έλεγχοι είναι πολύ αυστηροί λόγω των εγκληματικών ομάδων που προσπαθούν να περάσουν σε ιταλικό έδαφος.
Ιταλοί αξιωματικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση επισημαίνουν πως πρόκειται για μια σπείρα η οποία προσπάθησε να μπει στο ιταλικό έδαφος με στόχο της ληστείες των ΑΤΜ. «Υποθέτουμε πως ήταν έτοιμοι για μεγάλα χτυπήματα, δεδομένου των υλικών που κατασχέσαμε. Τους σταματήσαμε όμως», δηλώνουν.Το γεγονός ότι η συμμορία προερχόταν από την Ελλάδα, αποτελεί στοιχείο έρευνας, δεδομένου ότι ως γνωστόν επιθέσεις – ανατινάξεις και κλοπές σε ΑΤΜ έχουν αναφερθεί στις Αρχές.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου