Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΝΕΚΡΩΣΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ;


Πληροφορήθηκα ότι στις 8.1.2018 (αναχώρηση 12.00 από Τιθορέα) ο υπουργός κ. Σπίρτζης.....
θα παραστεί στην δοκιμαστική κίνηση αμαξοστοιχίας από Τιθορέα μέχρι Λειανοκλάδι και θα δώσει συνέντευξη (;) / ομιλία στο Λειανοκλάδι με την άφιξη της αμαξοστοιχίας.
Από τα τοπικά αλλά και ευρύτερα κέντρα εξουσίας (πολιτικά και αυτοδιοικητικά), πολιτιστικά, συντεχνιακά, ΔΕΝ άκουσα καμία κίνηση, διαμαρτυρία, παράσταση, κάποια κίνηση τέλος πάντων - ευκαιρίας δοθείσης - για το πρόβλημα της απειλούμενης νέκρωσης της παλαιάς γραμμής μέχρι τέλους Ιουνίου 2018, 
δηλαδή ΑΜΕΣΑ ΑΥΡΙΟ !


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ;

Κ.Λ.

9 σχόλια:

  1. ΘΑ ΔΡΑΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕΙ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙΘΟΡΕΑ-ΜΠΡΑΛΟΣ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΡΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΩΝ??? ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ ΣΦΥΡΗΞΤΕ.... ΜΑΣ.... ΟΠΩΣ ΤΑ ΤΡΕΝΑ........ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΧΗ.
    ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ....ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΗ ΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας βάλουν οι δήμοι λεωφορεία να εξυπηρετούν όσους θέλουν να ταξιδέψουν με το τρένο και να τους κατεβάζουν στην Τιθορέα. Τι πιο απλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστη η πρόταση σου αλλά εσύ διαισθάνεσαι κάποια τέτοια βούληση και πρωτοβουλία απο τους Δημάρχους? Πανεύκολα θα επικαλεστούν πρόβλημα χρηματοδότησης άγονης γραμμής κλπ δικαιολογίες. Αλλωστε τα 2 απο τα 3 αδέλφια του καλλικρατικού μορφώματος του Δήμου Αμφικλειας θα εξυπηρετούνται μια χαρά με την Τιθορέα. Οι υπόλοιποι όμως????

      Διαγραφή
    2. Η Τιθορέα δεν έχει τρένο. Η Κάτω Τιθορέα έχει!! Είναι επίσης πιο απλό να δρομολογηθεί τοπική γραμμή σύνδεσης Κάτω Τιθορέας- Λαμίας που θα εξυπηρετεί και την σύνδεσης την πρωτεύουσα του νομού μας.......

      Διαγραφή
    3. Έξυπνη η ιδέα για λεωφορεία !!!!!!!!!. Να κάνεις ένα ταξίδι με λεωφορείο ,αν και εφόσον είναι στην ώρα του .... να πας να περιμένεις το τρένο ...... Μα είναι δυνατόν στο 2018 να συζητάμε τέτοιες λύσεις? Η μόνη λύση είναι δύο τακτικά καθημερινά δρομολόγια τρένου . Η συγκοινωνία δεν είναι επιχείρηση . Είναι υποχρεωτική παροχή του κράτους στους πολίτες . Δεν είναι διακίνηση μόνον ατόμων , αλλά και μεταφορά εμπορευμάτων . Σ όλο τον κόσμο δημιουργούνται νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις με σύγχρονες διαδρομές κι εδώ στεκόμαστε αποσβολωμένοι και προσπαθούμε να εκλιπαρήσουμε έστω ένα λεωφορειάκι !!!!! Χρειάζεται αγώνας , κινητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτικών μας . Δυναμικές απαιτήσεις με ενεργή παρουσία όλων όσων θιγόμαστε .

      Διαγραφή
    4. OΛOI ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΜΕ ...ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ..{ΟΠΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ}.
      ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ.....ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ..........
      ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ,, ΚΤΕΛ Η(ΔΙΑΖ) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΔΙΚΗΣ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ Κ ΤΙΘΟΡΕΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ...
      ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ 2 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΜΜΗ,Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ.

      Διαγραφή
  3. Ολοι την Δευτερα στις 11,30 να διαμαρτυρηθουμε στο σταθμο Τιθορεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως από τη Σουβάλα θα είναι όπως πάντα εκεί οι εξής 5. Κεφαλούδης, Στύλιας, Παπαθανασίου Αλ , Βέλιου Ντ , Τζιβάρα Ελ (αν είναι στο χωριό), άντε και ο Αργύρης και νοερά ο Αλέκος (που αν ήταν εδώ σίγουρα θα ήταν εκεί) και ...τέεεελος. Τι είχες Γιάννημ'..τι είχα πάντα δηλαδή.
    Ρε Ζβαλιώτες πάρτε το χαμπάρι 5 κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη. Είμαστε καταδικασμένοι! Α ρε Αγά τι μας έκανες....
    Υ.Γ Το πανό διαμαρτυρίας για το τρένο στο Σταθμό Λιλαίας ξέρετε ποιοί το έβαλαν ? Μια ομάδα μεγάλη από 100 Σουβαλιώτες... δηλαδή οι εξής 2 ..Στύλιας Ν, Ππαπαθανασίου Αλ.
    Αυταααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απαξίωση του Ο Σ Ε χρόνια τώρα, με ευθύνες όλων, έφερε αυτό το αποτέλεσμα.Σε ένα κράτος που σέβεται τους φορολογούμενους πολίτες του οι παροχές της υγείας,παιδείας,συγκοινωνιών ,ενέργειας,ύδρευσης θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα.Σίγουρα θα πρέπει να συμβάλλουν και οι πολίτες,πέρα από την φορολογία τους, με κάποιο λογικό αντίτιμο. Όχι όμως όλα να λειτουργούν με σκοπό το κέρδος και το κράτος να κοιτάει αδιάφορο και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Και το χειρότερο στην περίπτωσή μας, στερούν την δυνατότητα αυτής της παροχής κάτι που στις άλλες χώρες το έχουν λύσει χρόνια τώρα.Όσο για το λεωφορείο,για φανταστείτε να ξεκινάει το πρωί,τι ώρα?, να περάσει από 10-12 χωριά για να προλάβει την ανταπόκριση της Τιθορέας.΄'Η μήπως θα υπάρχουν πολλά λεωφορεία ?τότε το κόστος θα είναι μεγαλύτερο από την διατήρηση της γραμμής.
    Και οι ''αρμόδιοι΄΄ καθώς και οι πολίτες τι κάνουν?
    Απλά περιμένουν το τέλος χωρίς καμία αντίδραση
    Την Δευτέρα 8/1 στις 12 το μεσημέρι όπως μαθαίνουμε θα έρθει ο Υπουργός για τα εγκαίνια στην Τιθορέα.
    Ευκαιρία δεν θα είναι μία παράσταση διαμαρτυρίας από τις τοπικές αρχές και κατοίκους?
    Ν.Στύλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή