Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η του ψηφοδελτίου της Α.Σ.Ε. για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

   Στις 8 Νοέμβρη η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας πραγματοποιεί Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο.  
   Είναι υπόθεση όλων μας! .....
Δικαίωμα και καθήκον μας! Ιδιαίτερα μπροστά την αναστάτωση και το δράμα της κυβερνητικής «κανονικότητας» που ζούμε στο χώρο της εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, αλλά και ενόψει της επερχόμενης 3ης Αξιολόγησης η οποία ισοδυναμεί με ένα νέο μνημόνιο που -εκτός των άλλων- φέρνει και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής οργάνωσης και πάλης.  
   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Πάρτε μέρος στη συνέλευση! Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη! Η γνώμη σας για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση της ΕΛΜΕ είναι αναγκαία και πολύτιμη. Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε. Αυτά φοβούνται. Γι’ αυτό τα έβαλαν στο στόχαστρο!  
   Δεν έχουμε απέναντί μας μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχουμε τις δυνάμεις του κεφαλαίου που μέσα από τον ΟΟΣΑ(φέτος κόβει βόλτες στα σχολεία) και την Ευρωπαϊκή Ένωση χαράζουν τις κατευθύνσεις που υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους. Η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συμφωνεί και συμβάλλει ποικιλοτρόπως σε αυτή την πορεία. Γι’ αυτό ψηφίζουν από κοινού μνημόνια, αξιολόγηση, ανατροπές στην εκπαίδευση. Η πλειοψηφία των δυνάμεων του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού συμμετέχει ενεργά ή αποπροσανατολίζει το κίνημα των εκπ/κών.
   Η αναζήτηση της ατομικής λύσης ή η ιδιώτευση αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλά αδιέξοδες, αλλά καταντούν ενσωμάτωση και υποταγή στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Επίσης η λογική της λεγόμενης ανεξάρτητης- αδέσμευτης στάσης, είναι τακτική των ίσων αποστάσεων. Αντίθετα, ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να υπάρξουν συνολικότερες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, απαιτεί σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα, με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κόμματά τους. Απαιτεί κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα και τους συλλόγους γονέων, αφού το ζήτημα της παιδείας αφορά όλο το λαό και όχι μόνο τους εκπ/κούς.
   Για ένα τέτοιο κίνημα παλεύουν οι συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
   Γνωρίζεις πολύ καλά ότι, αν το επιτρέψεις, στα επόμενα σχολικά έτη θα γιγαντωθούν τα φετινά προβλήματα στα σχολειά και στα σπίτια μας. Το δράμα θα γίνει εφιάλτης! Γι’ αυτό, ακόμα κι αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, κάνε το βήμα! Στήριξε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών! Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ της μόρφωσης, της δουλειάς και του αγώνα! Εδώ είναι το πραγματικό σου συμφέρον! Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε ένα συνδικαλιστικό κίνημα, καρφί στο μάτι της ολιγαρχίας, απαλλαγμένο από το βραχνά κυβερνητικού συνδικαλισμού. Έχουμε ευθύνη ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να μη γίνουμε σκυφτοί και δούλοι που θα «παράγουν» νέες γενιές χωρίς δικαιώματα, αλλά να «βγάζουμε» ολοκληρωμένες προσωπικότητες ικανές να αλλάξουν τη ζωή τους και την κοινωνία ολόκληρη.
·       Στις 8 Νοέμβρη ψηφίζουμε Α.Σ.Ε., το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

·       Στις 9 Νοέμβρη δίνουμε μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Πλ. Πάρκου, 18.30.

·       Απαντάμε με πανελλαδική απεργία όποτε έρθει νομοθέτημα στη Βουλή                      για το χτύπημα της απεργίας.
…………………………………………………..

Ψ η φ ο δ έ λ τ ι ο   Α.Σ.Ε.
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο



ΖΑΓΓΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΚΕΠΠΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΟΥΛΑ ΙΟΥΛΙΑ

ΜΟΥΤΑΦΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

ΦΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΧΑΛΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου