Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
«Από τους χρήστες για τους χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας»
Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας....


Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2017 – Σεμινάριο Ενδυνάμωσης ατόμων με  ψυχοκοινωνικές δυσκολίες με θέμα «Από τους  λήπτες για τους  λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας» υλοποιεί η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Mental Health Europe, τον ευρωπαϊκό οργανισμό-ομπρέλα για φορείς και άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής υγείας, και βρίσκεται στην φετινή ατζέντα του στο πλαίσιο δύο σεμιναρίων ενδυνάμωσης, από τα οποία το πρώτο φιλοξενείται στη Γαλλία και το δεύτερο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (Π.Ο.Κοι.Σ.Π.Ε.) και την Ομοσπονδία «Αργώ».
Η καινοτομία του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι διοργανώνεται από χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απευθύνεται, επίσης, σε χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εργαζόμενους στους Κοι.Σ.Π.Ε.. Με τον τρόπο αυτό στέλνεται ένα δυνατό μήνυμα ενίσχυσης από άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες προς άτομα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα αλλά επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά στις υπηρεσίες που λαμβάνουν, να διεκδικούν εκπαίδευση, απασχόληση και εργασία, να έχουν λόγο για τη φροντίδα τους και να ορίζουν τη ζωή τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενθάρρυνση της ενεργητικής συμμετοχής τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν και επιθυμούν να λαμβάνουν, καθώς και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών και των δράσεων τους.
Είναι σημαντικό και επιδιωκόμενο το σεμινάριο να αποτελέσει χώρο και χρόνο συνάντησης, κινητοποίησης, γνωριμιών και επικοινωνίας χωρίς τη συνεχή παρουσία φροντιστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Ευελπιστούμε αυτό το διήμερο αντάμωμα στην Άμφισσα να αποτελέσει ένα χώρο ανταλλαγής εμπειριών και αμοιβαίας υποστήριξης, ένα πλαίσιο διαμόρφωσης προτάσεων και εντέλει ενός αισιόδοξου και δυναμικού τρόπου ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες: Ι. Καλλία, Υπεύθυνη Οργανωτικής Επιτροπής
Τηλ.  22650 22924, 22650 23222








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου