Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

H Oλυμπιακή Φλόγα στο Ναό του Θεού Απόλλωνα στους Δελφούς



Από το Κέντρο του Κόσμου κατά τους Αρχαίους Ελληνες, τους μαγικούς Δελφούς, η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει μηνύματα ειρήνης, πολιτισμού και οικουμενικότητας, στο τέλος της 6ης μέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018.....

To σύμβολο του Ολυμπισμού εισήλθε στον Αρχαιολογικό Χώρο στα χέρια της Γεωργίας Μαρρέ και μεταλαμπαδεύτηκε στο βωμό που είχε στηθεί στον Ναό του Θεού Απόλλωνα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρισταμένους που έζησαν μοναδικές στιγμές. 
Τη σεμνή αλλά και επιβλητική τελετή παρακολούθησε μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που διοργανώνει τη Λαμπαδηδρομία, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης. 
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος που ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να μείνει η Ολυμπιακή Φλόγα στον Αρχαιολογικό Χώρο.

Το ταξίδι της Φλόγας το πρωϊ της Κυριακής ξεκίνησε από τη Νάουσα για να περάσει από τη Βέροια και την Κατερίνη, όπου το βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαϊδου.
Ακολούθησε το Λιτόχωρο, στη σκιά της κατοικίας των Θεών, του Ολύμπου και μετά η Λάρισα, όπου τη Φλόγα έδωσε στον τελευταίο Λαμπαδηδρόμο, πρώην διεθνή παίκτη μπάσκετ, Δήμο Ντικούδη, η πρωταθλήτρια του στίβου Λίλη Αλεξούδη. Η Λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε στους Δελφούς, από όπου θα ξεκινήσει το πρωϊ της Δευτέρας και μετά από την Αράχωβα, τη Λιβαδειά, την Ελευσίνα, η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Αθήνα και θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη.
hoc.gr

Το σύμβολο του Ολυμπισμού μεταλαμπαδεύεται στον βωμό από την αθλήτρια του ΣΑΧΟΠΠ Γεωργία Μαρρέ, από την Πολύδροσο 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου