Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Έκρυψαν χρέη και «έκαψαν τα σπαρτά»…



O τρόπος που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχείρησαν να σβήσουν τα χρέη τους, ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, κατά την εκποίηση της «καλής» ΑΤΕ, ήρθε στην επιφάνεια και μάλιστα από φίλα προσκείμενα ΜΜΕ. .....
Τα δάνεια των κομμάτων είναι μια μικρή «κομπίνα» σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Δεν περιορίζεται στη μεθόδευση για την παράδοσή της στην Πειραιώς αλλά στον τρόπο που τη μεταχειρίστηκε το παλαιοκομματικό σύστημα και το λόγο που τη διέλυσε. 
Η ΑΤΕ θεωρητικά ασκούσε τραπεζική πολιτική για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα αλλά πρακτικά ήταν κομματικός βραχίονας που δανειοδοτούσε κατά παράβαση της τραπεζικής λογικής και των νόμων, επιχειρήσεις ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος, με ισολογισμούς που έμοιαζαν με ελβετικό τυρί. 
Στα πρακτικά του Δ.Σ. καταγράφονται τηλεφωνικές παρεμβάσεις υπουργών για να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις που «μετρούσαν μέρες». Μέσα στην ίδια λογική δανειοδοτούσε και τα δύο κόμματα με αστείες εξασφαλίσεις, αντί να στηρίζει τον Έλληνα αγρότη.
Στα χρόνια των μνημονίων, ο ελληνικός λαός κλήθηκε να πληρώσει τις ζημίες της κακοδιαχείρισης ενώ τα δύο κόμματα νομοθέτησαν  την επιλεκτική τους μεταχείριση, την ώρα που η πραγματική οικονομία « γονάτιζε».
Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν εξηγήσεις για τον επιπλέον λόγο ότι κατέστρεψαν συντεταγμένα και το τελευταίο εργαλείο που θα μπορούσε να έχει οποιασδήποτε ελληνική κυβέρνηση για να ασκήσει τραπεζική πολιτική, ώστε να είναι έρμαιο των τραπεζιτών και των δανειστών.
Οι λόγοι ήταν προφανείς τότε και  σήμερα….
http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου