ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ .......Μάνο Λοίζο - Μαρίζα Κωχ ~ Το μήνυμα


Γιώργος Βιδάκης

Το μήνυμα μες στο μπουκάλι
που ‘ριξες στον ωκεανό
το μηνυμά σου το στερνό
το βρήκα χθες στο περιγιάλι.....


Το μήνυμα
Μουσική: Μάνος Λοίζος Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος Ερμηνεία: Μαρίζα Κωχ Ενορχήστρωση & Διεύθυνση ορχήστρας: Μάνος Λοΐζος Δισκογραφική Εταιρεία: MINOS : MSM 127 Κυκλοφορία: Οκτώβριος 1970 Video/Message in a Bottle (1999) Το μήνυμα μες στο μπουκάλι που ‘ριξες στον ωκεανό το μηνυμά σου το στερνό το βρήκα χθες στο περιγιάλι Περιμενέ με παλληκάρι περιμενέ με στο βυθό μπροστά σου να φανερωθώ σαν Αυγουστιάτικο φεγγάρι Τώρα θα παίζεις με τα φύκια και με ναυάγια παλιά και θα μιλάς με τα καίκια στα πόδια του Καβομαλιά ""Ένας ανήσυχος δημιουργός, γεμάτος έμπνευση. Άνθρωπος μαχητικός, ερωτικός, τρυφερός, ευαίσθητος, ονειροπόλος, με την ψυχή του δεμένη στο ταξίδι. Ένας συνειδητοποιημένος πολίτης, στρατευμένος καλλιτέχνης, που με το τραγούδι του και τη ζωή του έπαιρνε θέση στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής του, απέναντι στη δικτατορία, στην καταπίεση, στην αδικία, στον κοινωνικό ρατσισμό. Ο Μάνος Λοΐζος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες δυνάμεις του νεοελληνικού τραγουδιού, καταθέτοντας μουσική μεγάλης έμπνευσης και ταυτόχρονα οικεία, που παραμένει κοσμαγάπητη, αξεπέραστη στο χρόνο, και πολλά χρόνια μετά το φευγιό του συγκινεί, συναρπάζει όχι μόνο τους παλιότερους, αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους. Η ιδεολογική του στράτευση με το ΚΚΕ, η ευαισθησία του σε ό,τι αφορά τους ταπεινούς και τους καταφρονεμένους, η αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους για ειρήνη, ισότητα, αξιοπρέπεια, βρήκαν καλλιτεχνική έκφραση σε πολλά έργα του.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.