Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΝ ΕΛΑΤΕΙΑ 1929 ΤΟ ΗΜΙΓΥΜΝΑΣΙΟΝ.

Παναγιώτης Δημάκης
Ένα από τα σχολεία, πού λειτούργησαν στήν Ελάτεια, κατά τήν διάρκεια τού Μεσοπολέμου, ήταν το Ημιγυμνάσιον Ελατείας, .....
τού οποίου οι τελειόφοιτοι, τού 1929, φωτογραφίζονται με τούς καθηγητές των, Αδαμάκο από τήν Σουβάλα και τόν εκ Σμύρνης Μ. Ασίας Χατζηνικολαιδη. (Βλ. και φώτο 1). Στήν πρώτη σειρά τών μαθητών, αναγνωρίσιμοι, εξ αριστερών τρίτος, ο Παρασκευάς Κων. Σταμόπουλος και η πέμπτη, η Λίτσα Ιω. Σταμοπούλου, (αδελφή τού Μαύρη). 
Τα παιδιά είναι περιποιημένα, με τα πηλίκια - κουκουβάγιες και τα κορίτσια με ποδιές. Οι συνεχείς μεταβολές τών εκπαιδευτικών δομών, τακτοποιήθηκαν τότε, εν μέρει με τήν μεταρρύθμιση, στήν περίοδο τού φωτισμένου συμπατριώτη μας, από τα Σάλωνα, ένα παιδί τού Παρνασσού, τού εκπαιδευτικού Αλ. Δελμούζου και το Ημι-Γυμνάσιον Ελατείας, ίσως να ιδρύθηκε τήν εποχή αυτή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.