ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣ: Κάθε αρμόδιο ή και κάθε ενδιαφερόμενο - εμπλεκόμενο.


Λίγα ενδεικτικά πλάνα από  άξονα της Π.Ε.Ο. Λιβαδειάς – Λαμίας, κοντά στην Αμφίκλεια, τα οποία δείχνουν την μέγιστη κρατική - κυβερνητική <φροντίδα> κυρίως για τον άνθρωπο, αλλά και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει......
Η κατάσταση <νταλικοδρόμιο> έχει εκτραχυνθεί και οι υπόλοιποι κινούμενοι στον συγκεκριμένο οδικό άξονα βάζουν ακαριαία υποψηφιότητα για θύματα σοβαρού τροχαίου. Ιδιαίτερα αυξημένος ο κίνδυνος για τους αγρότες, λόγω συχνής διέλευσης επιπρόσθετα και την νύχτα, εξ αιτίας της δουλειάς. Το οδόστρωμα έχει υποχωρήσει και καταστραφεί σε πολλά σημεία από το τεράστιο βάρος των πολλών φορτηγών οχημάτων και οι εκτροπές αλλά και οι βλάβες των ΙΧ επιβατηγών, γερασμένων πλέον λόγω της ανέχειας, είναι γεγονός. Πρέπει να δοθεί επί τέλους σοβαρή - εφαρμόσιμη λύση. Τώρα όσον αφορά ειδικά το φυσικό περιβάλλον στην περιοχή, το ενδιαφέρον μάλλον εξαντλείται σε «οικολογίζουσες» αγορεύσεις και πράξεις λίγες. [Βλέπε πχ οχήματα Δρυμού με κατατιθεμένες πινακίδες, ιστορικό γεφύρι κλπ].  Η φύση έχει αναπληρώσει ευτυχώς από μόνη της, ακόμα και τα σημάδια από αναφλέξεις – ολοκαυτώματα νταλικών (ένας ακόμα κίνδυνος) τα οποία έχουν επισυμβεί στον οδικό άξονα «σφαγείο». Αναζητούνται επειγόντως λύσεις, οι Δημοτικές παρεμβάσεις δεν φαίνεται στην πράξη να κινητοποιούν τους αρμόδιους και πρόκειται για ζήτημα, ειδικά αυτό των φορτηγών, ζωής και θανάτου.. 
    Δ.Ι.Καλπύρης Αμφίκλεια, Τακτικός οδηγός στον συγκεκριμένο άξονα.              
 Ενδεικτικά πλάνα.1 σχόλιο:

  1. Στις 11 Αυγούστου 2016 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ,αρ.4388/2016 Α΄93,απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε παράπλευρους δρόμους με πρόστιμο 1000 ευρώ και πληρωμή επί τόπου.Ο νόμος μάλλον δεν εφαρμόζεται όπως συμβαίνει συνήθως.Ευχόμαστε να μην γίνει,αλλά εάν συμβεί σοβαρό ατύχημα θα αρχίσουν τα κροκοδείλια δάκρυα των ΄'αρμοδίων'' και οι αναλύσεις των ¨ειδικών'' στα κανάλια που θα προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει,άσχετα αν το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει αλλά δεν υπάρχει η βούληση να εφαρμοστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ