Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ν Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας - Δεν είναι έτσι κ. Μπούγα, επειδή έτσι νομίζετε !


Ο κ. Ι. Μπούγας με τη μακροσκελέστατη απάντησή στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, σχετικά με την καταβολή αντισταθμιστικών στο Δήμο Δωρίδος, επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία της πρώτης επιστολής του, στην οποία απάντησε με ουσιαστικά επιχειρήματα η Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ......

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε την τακτική αυτή, διότι σκοπός είναι να συνδράμουμε στο δίκαιο αίτημα του λαού και του Δήμου Δωρίδος και όχι να τους παραπλανούμε και αποπροσανατολίζουμε με μακροσκελή κείμενα, που ενδεχόμενα μέσα στο πλήθος των λέξεων θέλουν να κρύψουν την έλλειψη δεσμεύσεων και υποχρεώσεων έναντι του λαού της Δωρίδας.
Επισημαίνουμε ότι:
1.     Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μόνη πολιτική δύναμη που κατέθεσε εγγράφως και στην αρμόδια επιτροπή και στην ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των αντισταθμιστικών για τον Μόρνο και τον Εύηνο και συγχρόνως δεσμεύτηκε για τις μελλοντικές κινήσεις του την κρίσιμη αυτή στιγμή, όταν άλλοι απέφευγαν να στηρίξουν το αίτημα και να δεσμευθούν.
2.   Ο κανονισμός της Βουλής για την κατάθεση και αποδοχή των βουλευτικών τροπολογιών είναι τόσο σαφής, ώστε η οποιαδήποτε επανάληψη για τη διαδικασία είναι άνευ ουσίας.
3.   Ο κ. Μπούγας, όπως προκύπτει από την απάντησή του, εξάντλησε την υποστήριξή του στο αίτημα του λαού της Δωρίδας, με ανέξοδες ομιλίες και δηλώσεις, χωρίς να αναλάβει πρωτοβουλίες για νομοθετική ρύθμιση, προς το σκοπό οριστικής επίλυσης του θέματος, όταν είχε εκλεγεί 2 φορές Βουλευτής του τότε κυβερνώντος κόμματος, έχοντας μάλιστα διατελέσει και Υφυπουργός Ανάπτυξης.
4.   Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις και των άλλων υποψηφίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν το λαό της Φωκίδας στο κοινοβούλιο, εκτός και αν τους καλύπτουν οι τοποθετήσεις του κ. Μπούγα.
5.    Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αντισταθμιστικά ζητούνται από το κράτος, διότι τα φράγματα, οι ταμιευτήρες, τα εξωτερικά υδραγωγεία και τα αντλιοστάσια απορροφήθηκαν από την Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ ΝΠΔΔ, παραμένοντας στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Δεν ζητούνται από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ όπως υποστηρίζει ο κ. Μπούγας.
6.   Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο ενδεδειγμένος χρόνος για τη  θεσμοθέτηση των αντισταθμιστικών που αναφέρει ο κ. Μπούγας ήταν η περίοδος 1979-1980, από τους τότε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Φωκίδας και την κυβέρνηση εκείνης της περιόδου όταν το φράγμα είχε ολοκληρωθεί, σχηματιζόταν η λίμνη και εμφανίζονταν  τα προβλήματα.
7.    Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας θεωρεί ότι, για το σημαντικό θέμα της καταβολής αντισταθμιστικών στο Δήμο Δωρίδος, έχει υπάρξει επαρκής ενημέρωση των πολιτών, μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις και του ΠΑ.ΣΟ.Κ και του κ. Ι. Μπούγα. Εκτιμά ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των απαντήσεων και ανταπαντήσεων και οι πολίτες είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου