Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Συνεργασία Συλλόγων & Τοπικών Κοινοτήτων ΔΔ Ευπαλίου Δωρίδος

ΠΡΟΣ
Πολιτιστικούς Συλλόγους ΔΔ Ευπαλίου
Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων ΔΔ Ευπαλίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ :
 α) Διασύνδεση των χωριών μας με την Αθήνα
β) Δημιουργία δικτύου μονοπατιών

   Το καλοκαίρι ξεκινάει και τα χωριά της περιοχής μας για ακόμη μια φορά βρίσκονται αβοήθητα, αναμένοντας νέα πτώση στην ήδη μειωμένη επισκεψιμότητα.....
Η κρίση τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει τις οικονομικές δυνατότητες των καταγόμενων, από την περιοχή μας επισκεπτών, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται τα πάτρια εδάφη σπανιότερα. Αντίστοιχα έχουν μειωθεί και οι οικονομικές δυνατότητες των Ελλήνων τουριστών που επέλεγαν την περιοχή μας για διακοπές.
   Ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι το κόστος μετακίνησης. Πλέον με  τα σημερινά δεδομένα το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου για να επισκεφτεί κάποιος τα χωριά μας είναι πολύ μεγάλο ακόμα και για 2 ή 3 επιβαίνοντες. Η εναλλακτική είναι τα λεωφορεία τα οποία δυστυχώς, είχαν απαξιωθεί τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν ελαχιστοποιηθεί τα προσφερόμενα δρομολόγια.
  Σημαντικό επίσης πρόβλημα είναι η χρονική διάρκεια της σαιζόν, σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες δραστηριότητες. Θέμα πολύ μεγάλο αλλά που σε πρώτη φάση μπορεί να επικεντρωθεί στα μονοπάτια, λόγω και της προβολής που τυγχάνουν και θα μπορούν να επιτύχουν περαιτέρω από την ύπαρξη  του Τείχιο Race, ενός αγώνα που στηρίζεται στην συνεργασία ιδιωτικής και συλλογικής (εθελοντικής) πρωτοβουλίας με εμφανή αποτελέσματα.
  Στόχος λοιπόν της συνάντησης είναι να δημιουργηθεί μια βάση συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων και των Τοπικών Κοινοτήτων, πρωταρχικά του ΔΔ Ευπαλίου, όπου με διαβούλευση θα σχεδιάσουν τις αντίστοιχες δράσεις και παρεμβάσεις. Παρεμβάσεις προς τους αντίστοιχους φορείς ώστε να πυκνώσουν τα δρομολόγια λεωφορείων προς τις μεγάλες πόλεις, πετυχαίνοντας παράλληλα και εκπτωτικά πακέτα. Συνεργασίες και δράσεις για την προβολή και αξιοποίηση των παλαιών μονοπατιών που θα αύξαναν το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας.
  Προκειμένου να διερευνήσουμε από κοινού τις δυνατότητες και τους τρόπους σας προσκαλούμε σε διάλογο την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:30 στο χώρο του Συλλόγου μας στο Μαραθιά (Οίκημα Γκανιάτσου), ώστε να διαμορφώσουμε μαζί μια ενιαία πρόταση και λύση.


Για το ΔΣ του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μαραθιά

Μελίστας Νίκος 6947004708 - Ασημάκης Θάνος 6976648395


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου