Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Τοποθέτηση Αντιδημάρχου Δ.Ε Γαλαξιδίου και Προέδρου Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου για τη δήθεν απόκρυψη εγγράφων από το Δήμαρχο

Η όλη συζήτηση περί δήθεν απόκρυψης εγγράφων από το Δήμαρχο και εμάς τους συνεργάτες του, σχετικά με το θέμα των Λιμενικών Ταμείων, είναι εντελώς προσχηματική και παραπλανητική......


Εμείς (ο Αντιδήμαρχος Γαλαξιδίου Θανάσης Tσονάκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου Γιώργος Μηνάς κι η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου Κατερίνα Καραδήμα) συγκαλέσαμε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 συνέλευση στο Γαλαξίδι (κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών), στην οποία αναγνώσαμε όλα τα σχετικά έγγραφα, τόσο αυτά που είχαν αποσταλεί από το Δήμαρχο στο Υπ. Εσωτερικών όσο και τις σχετικές απαντήσεις καθώς επίσης την πρόταση που τελικά εισαγάγαμε και υπερψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, και ενημερώσαμε εκτενώς για όλα τα ζητήματα, σε  μια πολύ αναλυτική συνεδρίαση. Στη συνεδρίαση αυτή παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι έλαβαν πλήρη ενημέρωση και γνώση.

Πριν την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών στις 27.04.2017, ο Δήμαρχος (κατόπιν δικού μας αιτήματος) συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (πλην του κ. Ιωσηφίδη που ήταν ασθενής) και τους ενημέρωσε σχετικά, όπως το ίδιο έπραξε και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σύσκεψη έγινε με παρόντες ακόμη τον κ. Τσονάκα, την κ. Πιλάλα και την κα Καραδήμα.

Η συζήτηση ήταν προφορική και ομαλή, ουδείς ζήτησε αντίγραφα αλληλογραφίας και κάθε ερώτηση απαντήθηκε με ευθύτητα και υπευθυνότητα.

Το έγγραφο (το μοναδικό που ακολούθησε την αναλυτική ενημέρωση των παρατάξεων στο Γαλαξίδι), ήταν το με Α.Π. 5051/1-3-2017 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, το οποίο δεν αναφερόταν στο τροποποιημένο αίτημά μας για διατήρηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Γαλαξιδίου, αλλά στο αρχικό ερώτημα (από Σεπτέμβριο 2016) για τη διαδικασία συγκρότησης ενιαίου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, και απαντούσε πολύ αυτονόητα, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Δηλαδή απαντούσε σε άλλο θέμα που πλέον δεν ίσχυε, αφού ήδη είχαμε μεταβάλει αίτημα. Όπως δηλαδή ακριβώς είχε αναφέρει και ο Δήμαρχος, τόσο κατά τη σύσκεψη των επικεφαλής, όσο και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα το αίτημά της Εκτελεστικής Επιτροπής, που ελήφθη το Δεκέμβριο 2016 για διατήρηση του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου δεν έλαβε και δεν έχει λάβει ακόμη καμία απάντηση. Ό,τι δηλαδή ακριβώς είπε και ο Δήμαρχος.

Όλα τα υπόλοιπα λέγονται και γίνονται για δημιουργία εντυπώσεων.

Αν τυχόν οι δημοτικές παρατάξεις που υπερψήφισαν την πρότασή μας έχουν αλλάξει γνώμη, ας το δηλώσουν δημόσια και εμείς προσωπικά δεσμευόμαστε να εισηγηθούμε στο Δήμαρχο να επανέλθει το θέμα στην ημερήσια διάταξη και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο κόσμος ας διαβάσει προσεκτικά τι λέει ο καθένας και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου                          Η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Γαλαξιδίου


            Θανάσης Τσονάκας                                                 Κατερίνα Καραδήμα                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου