Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στον Σημίτη για τα σκάνδαλα και το… Μαντείο των Δελφών

Την κατάθεση πρότασης για εξεταστική επιτροπή για τον τομέας της υγείας, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή «Υπάρχει βούληση να διαλευκανθούν όλες οι σκοτεινές υποθέσεις και αυτή τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη», είπε ο πρωθυπουργός......


«Το πάρτι που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στην Υγεία, για λογαριασμό μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων, θα έρθει όλο στην επιφάνεια», ανέφερε.

«Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ… και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

Μάλιστα έκανε επίθεση στον Κώστα Σημίτη, χωρίς να τον κατονομάσει, αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Αναφερόμενος ευρύτερα στο θέμα των σκανδάλων άφησε αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός και για τους υπουργούς του ανοίγουν προανακριτικές επιτροπές «θα είχε ένα θέμα» και δεν θα πήγαινε στο... Μαντείο των Δελφών να δίνει συμβουλές.



«Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές, δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε.

Δεν θα αφήσουμε ούτε καρφίτσα να πέσει κάτω, υποστήριξε.

«Παραλάβαμε την υγεία σε ένα πλαίσιο οικονομικής ασφυξίας και κάναμε ένα μικρό θαύμα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, για το θέμα της Υγείας.

«Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και καταφέραμε να τα φέρουμε σε μια κατάσταση οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς νέες περικοπές, αλλά με αυξήσεις δαπανών» επισήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πως έγινε αυτό; Δεν είμαστε ούτε θαυματοποιοί, ούτε τετραγωνίσαμε κανέναν κύκλο. Υπάρχει εξήγηση. Αυτό έγινε ασκώντας μια προσεκτική και επίμονη πολιτική εξοικονόμησης εκεί, που, όπως γνωρίζετε, για πολλές δεκαετίες γινόταν ένα μεγάλο πάρτι στις προμήθειες, στις δαπάνες, στις υπερτιμολογήσεις κι έτσι καταφέραμε και ένα μεγάλο κατόρθωμα. Και ιδίως, αν σκεφτεί κανείς ότι το καταφέραμε στην περίοδο της κρίσης, της μνημονιακής πειθαρχίας, καταφέραμε να εντάξουμε 2.500.000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και από αυτούς περίπου το 1/3 έχει μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα που χρειάζεται».

Σε ότι αφορά στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε ένα σύστημα με τρομακτικά κενά, υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Σημείωσε ότι δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη την πενταετία 2010-2014, ενώ από όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση έγιναν 6.256 προσλήψεις εκ των οποίων το 1/3 είναι μόνιμο προσωπικό. Άλλοι 3.600, εκ των οποίων οι μισοί είναι μόνιμοι, έχουν επιλεγεί και αναλαμβάνουν υπηρεσία το επόμενο διάστημα. Έχουν προκηρυχθεί, ήδη, άλλες 1.974 θέσεις εκ των οποίων οι 1.759 θα είναι μόνιμες, και το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 3.200 θέσεις εκ των οι 2.350 μόνιμες, ενώ συμπληρώνονται οι 3.100 θέσεις εργαζομένων για τις τοπικές μονάδες Υγείας.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου