Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΦΩΤΟ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που διοργάνωσε η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, το Σάββατο το πρωί 17-12-2016, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.....

    Η αφίσα που φιλοτέχνησε η νηπιαγωγός Λένα Φυσέκη, προετοίμαζε μικρούς και μεγάλους για το πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης γιορτής : Θέατρο Μουσική Μαριονέτες Παραμύθι κατασκευές γλυκίσματα.
    Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Διευθυντή του Σχολείου Γιώργο Τσάπαλη ο οποίος τόνισε : Σας καλωσορίζω στο Σχολείο μας και σας εύχομαι καλές γιορτές. Συγχαίρω και ευχαριστώ την Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου μας, για τη γιορτή που θα μας  παρουσιάσει καθώς και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού  Σχολείου για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους.
   Χαιρετισμό εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας απηύθυνε η Σοφία Τσαμτσούρη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : Η Πολιτιστική Ομάδα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα παρουσιάσει και φέτος στα παιδιά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Σας ενημερώνω πωςσε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και της Ομάδας μαςξεκίνησαν να λειτουργούν οι υπαίθριες Ανταλλακτικές Βιβλιοθήκες σε δύο σημεία της Λαμίας : Στην πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) και στην πλατεία Ελευθέριου Βενιζέλου στα Γαλανέικα. Μπορείτε ελεύθερα να αφήνετε και να παίρνετε ένα βιβλίο.
Σας ευχαριστώ , καλές γιορτές.
    Οι μαθητές της ΣΤ2 του 10ου Δημ. Σχολείου παρουσίασαν Μαντινάδες με την επιμέλεια της δασκάλας Βάσως Παπανικολαϊδου, ενώ  οι μαθητές του Ε1 ντυμένοι Αι-Βασίληδες παρουσίασαν χορευτικό, με την επιμέλεια της δασκάλας Αγγλικών Πάβιας Αργυρίου.
    Ακολούθησε το θεατρικό «Τα Χριστούγεννα της Λούλας Στρουμπουλούλας» του Ευγένιου Τριβιζά από τα μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας (Ελένη Μαλαχά, Γιώτα Γάκη, Αλίκη Σταμάτη, Σούλα Μπακολουκά και Νίκο Κακαβελάκη). Το θεατρικό παραμύθι ¨  έντυσε¨ με τους μελωδικούς ήχους της κιθάρας τουο Νίκος  Κακαβελάκης.
Παρουσιάστηκε και το δεύτερο θεατρικό «Το Μυστικό Ημερολόγιο των Διακοπών μου» του Ευγένιου Τριβιζά, από τους μαθητές της Ε΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, με την επιμέλεια του μουσικού Νίκου Κακαβελάκη.
Μέσα από τα δύο θεατρικά πέρασαν τα μηνύματα της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της προσπάθειας και της αντιμετώπισης των δυσκολιών. Με την εργατικότητά μας και τη δράση μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να αλλάξουμε πολλά.
    Η Κατερίνα Δουβλέκα και η Σοφία Τσαμτσούρη ανέλαβαν  το μακιγιάζ των παιδικών προσώπων, κάτι που ενθουσίασε και έκανε χαρούμενα τα παιδιά. Ταυτόχρονα τα παιδιά συμμετείχαν στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικώνΛένας Φυσέκη, Ντίνας Κουτσούμπα, Γεωργίας  Καλλέργη, Δέσποινας Χρυσανθακοπούλου και Δήμητρας Κώτσια.
    Η γιορτή ολοκληρώθηκε με το πλούσιο μπουφέ που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημ. Σχολείου. Η Πρόεδρός του Μαρία Μανιαμούνια ανέφερε : Με χαρά και προθυμία δεχτήκαμε να βοηθήσουμε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που παρουσιάστηκε στο Σχολείο μας.
    Συγχαίρω όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που συμμετείχαν στην πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης. Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλους.
                                                             Κώστας  Τσιαλαφούτας  
                         Μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας Εκπ/κών  Πρωτ.Εκπ/σης  Φθιώτιδας

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου