ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

«Είναι αποκρουστικό το πώς αναμιγνύεστε, κύριε Σόιμπλε, στην Ελλάδα»

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απειλεί και πάλι τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Μπερντ Ρίξινγκερ

Εκτενή αναφορά στη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα έκανε ο συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη του πέμπτου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.....

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ο Μπερντ Ρίξινγκερ τού είπε: «Είναι αποκρουστικό το πώς αναμιγνύεστε, κύριε Σόιμπλε, στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού κοινοβουλίου».
Και εξήγησε: «Ήταν η γερμανική κυβέρνηση, η οποία εξεβίασε τη δημοκρατικά εκλεγμένη αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας. Τώρα ο κ. Σόιμπλε απειλεί και πάλι τη δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση.
»Στην Ευρώπη της ανταγωνιστικότητας είναι προτιμότερο να παγώνουν και να πεινάνε τα Χριστούγεννα 1,6 εκατ. συνταξιούχοι στην Ελλάδα παρά να το επιτρέψει ο κύριος Σόιμπλε ένα εφάπαξ δώρο των Χριστουγέννων περίπου 380 ευρώ. Αυτό είναι το αντίθετο της Ευρώπης της αλληλεγγύης! Είναι κυνικό και περιφρονητικό προς τον άνθρωπο»
Ο Μπέρντ Ρίξινγκερ είπε επίσης μεταξύ άλλων: «Η δημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση διότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός καταστρέφει την κοινωνική βάση της δημοκρατίας. Ως ευρωπαϊκή αριστερά θέλουμε να συνδεθούμε με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν να αντιπαρατεθούν με το νεοφιλελευθερισμό και να αγωνισθούν για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης».
Και τόνισε ότι «η Αριστερά υποτίμησε τον κίνδυνο, ο οποίος προέρχεται από τις κρίσεις του καπιταλισμού τις δεκαετίες του '30 και του '20 και έμαθε από αυτό το λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ