Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ: Η αριστερή και η δεξιά συντήρηση βυθίζουν τη χώρα

Από το γραφείο Τύπου του Κινήματος, με αφορμή την Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:....

Την ημέρα που δημοσιεύεται η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής η κυβέρνηση και η ελληνική πολιτική πραγματικότητα συνεχίζουν να βρίσκονται σε άλλη σφαίρα, αυτή της παρακμής, της γελοιοποίησης της πολιτικής ζωής και της υπονόμευσης του κύρους θεσμών και ανεξάρτητων αρχών.
Σύμφωνα  με  την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού οι συνέπειες που συνεχίζει να πληρώνει η χώρα από την «φαντεζί διαπραγμάτευση» του 2015 δεν έχουν τελειωμό.
Η έκθεση προβλέπει παράταση της ύφεσης, μείωση των εξαγωγών, λιγότερα έσοδα από τον τουρισμό, μείωση του ΑΕΠ, ενίσχυση της αβεβαιότητας, ενίσχυση της τάσης διόγκωσης των χρεών των ιδιωτών προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία κυβέρνησης και του ΔΝΤ για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στο 2,7% του ΑΕΠ το 2017, ενώ σημειώνει με σημασία τις επιπτώσεις της φοροεπιδρομής, αντί της εύλογης επιλογής της μείωσης των δαπανών του κράτους.
Σύμφωνα με την ίδια Έκθεση, τα ουσιαστικά μέτρα για το χρέος αναμένονται μετά το 2018, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ενώ κρούεται ο κώδωνας για αναδυόμενους κινδύνους, όπως η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων (ειδικά του ΟΑΕΕ), η περαιτέρω αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι χειρισμοί γύρω από τα προνοιακά επιδόματα.
Αυτά συμβαίνουν ελέω ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Ελλάδα της κρίσης με όλα τα προβλήματα οικονομικά και κοινωνικά παρόντα, ευτελίζοντας κάθε έννοια σοβαρού κυβερνητικού σχεδιασμού και στοιχειώδους λειτουργίας για τη χώρα που βρίσκεται σε παρατεταμένο κίνδυνο.
Οι ρήξεις που έπρεπε να γίνουν, βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας. Οι ρήξεις που επιδίωξαν, με αποκούμπι την Βενεζουέλα της πείνας (για πετρέλαιο, ζωοτροφές και τρόφιμα) απέδειξαν και στον τελευταίο καλόπιστο ψηφοφόρο τους πόσο απροετοίμαστοι ήταν όταν κατάφεραν να αναλάβουν την τύχη της χώρας σκορπίζοντας μύθους, διχασμό και φαντασιώσεις. Ασυγχώρητο δε, ότι παραμένουν προσηλωμένοι στο λάθος, την ώρα που ζητούν από τους πολίτες να σηκώσουν τις συνέπειες των μέχρι εδώ επιλογών τους.
Απέναντι στην αριστερή και δεξιά συντήρηση που βύθισαν και βυθίζουν τη χώρα με εμμονές και έλλειψη ενδιαφέροντος για το αντικείμενο της διακυβέρνησης, που δεν είναι άλλο από την ευημερία των πολιτών και το μέλλον της χώρας, μόνο μια προοδευτική – μεταρρυθμιστική απάντηση μπορεί να δώσει τη λύση.
201432103430362734_20
Εικόνα από τα κρατικά σουπερμάρκετ της Βενεζουέλας (2014). Πηγή: Al Jazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου