Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ-ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ "ΜΑΝΤΑΜΙΑ" . Σημερινό Φθινοπωρινό οδοιπορικό στην ιστορική , απείρου φυσικού κάλους αλλά ανεκμετάλευτη περιοχή του χωριού μας (φωτό +βίντεο).

Με  μια ομάδα φίλων είπαμε να περπατήσουμε σήμερα  μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Άι Γιάννη και μετά να κατηφορίσουμε την κοιλάδα μέσα  από τα πανέμορφα "Μαντάμια"......







Και τι δεν είδαμε !!!
Γάργαρα νερά να τρέχουν στην ρεματιά  σχηματίζοντας μικρούς καταράκτες σε όλη  την πανέμορφη  διαδρομή που  γίνεται μέσα από κέδρους, πουρνάρες , βελανιδιές , πλατάνια, μελέγους , το παλιό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο των Αδαμοπουλαίων , διάφορα παλιά  κτίσματα , τα περισσότερα ερειπωμένα , ένα δύο  όμως  σε καλή γενικά κατάσταση αλλά πλήρως εγκαταλελειμμένα,  την παλιά νεροτριβή  των Παπαθανασαίων, το παλιό υδροτριβείο για το τρόχισμα μαχαιριών.
Αξίζει τον κόπο και το χρόνο  και δεν χρειάζεται πολύς ( 2-3 ώρες)  να  τα  επισκεφθεί κάποιος  όλα.
Όσο για την αξιοποίησή τους ....



















ΣΗΜΕΙΩΣΗ.
Όποιος επιθυμεί  μπορεί να διαβάσει για την ιστορία της περιοχής από το βιβλίο του συμπατριώτη μας Αντώνη  Λ Αδαμόπουλου "Υδροκίνητες Βιοτεχνίες στον Παρνασσό".

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα η βόλτα σας φίλοι μου! Δεν μπορέσαμε να την χαρούμε μαζί σας.Ευχαριστούμε όμως για τις φωτογραφίες και το βίντεο.Έτσι για να "δούμε" μέσα από τα δικά σας μάτια! Έχει ομορφιές το τόπος μας!!!!!!!!
    Μ Η Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή