Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Διακήρυξη της παράταξης «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» για της εκλογές για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας)

Συνάδελφοι,
Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 έχουμε εκλογές στο ΤΕΕ.
Έχουμε όλοι μας καταλάβει καιρό τώρα, πως το ΤΕΕ με τον τρόπο που λειτουργεί καθοδηγούμενο από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα είναι ένας «μηχανισμός εξουσίας» κομμάτι του συστήματος, αυτού του ίδιου συστήματος που μας οδήγησε στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης, των μνημονίων, της λιτότητας και της εξαθλίωσης.....

Στην πρώτη γραμμή της εξαθλίωσης, οι μηχανικοί που τα τελευταία χρόνια βιώσαμε με οδυνηρό τρόπο τις επιπτώσεις της κρίσης: ανεργία, υποαπασχόληση, καταλήστευση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, σκάνδαλα στη Τράπεζα Αττικής, ρευστοποίηση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων, δυσβάστακτα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που οδήγησαν σε αθρόες διαγραφές μελών και μετανάστευση χιλιάδων νέων μηχανικών. Συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση για  τις διαχρονικές ευθύνες αυτών που μας κυβέρνησαν και των παρατάξεων που είχαν την ευθύνη της Διοίκησης του ΤΕΕ και των Ασφαλιστικών μας Ταμείων τα προηγούμενα χρόνια.
Όμως πιστεύουμε, ότι η απάντηση μας  δεν θα πρέπει να είναι η παραίτηση και η αποχή . Γιατί το αποτέλεσμα θα είναι η τελική διάλυση του ΤΕΕ σε βάρος του κλάδου και προς πλήρη ικανοποίηση του ντόπιου και ξένου κατεστημένου. Σ΄ αυτή τη λαίλαπα που μας καταδικάζει στην αναξιοπρέπεια,  σ’ ένα αβέβαιο μέλλον εργασιακής ζούγκλας, ζητάμε τη  συμμετοχή σου ώστε να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή αυτών που επιδιώκουν μέσα από τη συλλογική δράση να αλλάξουν τα πράγματα.
Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» είναι μια παράταξη, με ιστορία, που εδώ και δεκαετίες  με τη συμμετοχή της στα όργανα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς έχει δώσει απτά δείγματα αγωνιστικότητας, και συνέπειας. Κατά την διάρκεια των ετών που είχε την ευθύνη της Διοίκησης του παραρτήματος, με τις παρεμβάσεις και τη δράση της απέδειξε ότι το ΤΕΕ μπορεί να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, να είναι το «σπίτι του μηχανικού».
Στα χρόνια που ακολούθησαν, επικράτησε, μέσα από την πρακτική των παρατάξεων, οι οποίες είχαν την πλειοψηφία στα όργανα του ΤΕΕ Αν. Στερεάς, η λογική των «ημετέρων», της εξάρτησης από κόμματα εξουσίας, των προσωπικών επιλογών και των συμφωνιών χωρίς αρχές.
Από την πλευρά μας, ακόμη και  όταν οι εκπρόσωποί μας στα όργανα αποτελούσαν μειοψηφία, αγωνιστήκαμε  για τη διαφάνεια  και δημοκρατική λειτουργία του παραρτήματος, κάναμε προτάσεις με πνεύμα ενωτικό και όχι στείρας αντιπολίτευσης και  προσπαθήσαμε να στρέψουμε το ΤΕΕ σε αγωνιστική, διεκδικητική  κατεύθυνση.
Στη σημερινή κρίσιμη  συγκυρία, οι υποψήφιοι της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- παίρνοντας το νήμα από τους παλαιότερους συναδέλφους, ζητάμε τη στήριξη σου  για να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε   με βάση  τις ιδρυτικές αρχές και θέσεις της παράταξης μας.
Θα  είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις του κλάδου για αξιοπρέπεια και επιβίωση  και θα αγωνιστούμε μαζί με το λαϊκό κίνημα  ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και υποδομών, ενάντια  στο φασισμό και το ρατσισμό, 
 Θα αγωνιστούμε για  ένα ΤΕΕ των μελών  και όχι των μηχανισμών που θα λειτουργεί ανοιχτά, δημοκρατικά χωρίς παραγοντισμούς και εξαρτήσεις,  θα λογοδοτεί για τα πεπραγμένα του (εκλογο-απολογιστική συνέλευση δεν έγινε) και θα προωθεί την επιστήµη και την έρευνα για την εξυπηρέτηση του δημοσίου οφέλους.
Συνάδελφοι,    κανένας δεν περισσεύει, για να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση να γίνει πάλι το ΤΕΕ το δικό μας σπίτι, χώρος προστασίας των δικαιωμάτων μας, χώρος αγώνα για να ανατραπούν οι νόμοι, οι οποίοι διέλυσαν το ταμείο μας, το ΤΣΜΕΔΕ, που έφεραν μισθούς πείνας στους συναδέλφους υπαλλήλους και  αδυναμία επιβίωσης στους ελεύθερους επαγγελματίες.  
Σε θέλουμε μαζί μας στον αγώνα – αντιστάσου κι εσύ μαζί μας!
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου