Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι αγροτικές επιδοτήσεις

Η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των αγροτών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης......

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα πιστωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017 και γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο 30%, με τις συνολικές πληρωμές να φτάνουν τα 2 δισ. ευρώ, διευκρίνισε ο κ. Αποστολάκης.
Επιπλέον, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, θα δοθούν ενισχύσεις σε συνολικά 111 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε έξι νομούς της χώρας.
Οι ενισχύσεις αυτές, οι οποίες θα καταβληθούν στο διάστημα από 19 έως 27 Οκτωβρίου, θα δοθούν προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές για μια περίοδο 100 ημερών.
Συγκεκριμένα, οι ενισχύσεις αυτές αφορούν τους κτηνοτρόφους των νομών Χίου, Θάσου, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές, πλημμύρες).

Την ίδια ώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε πληρωμές ύψους 15.087.550 ευρώ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου 2016 σε 32.150 δικαιούχους παραγωγούς για διάφορα μέτρα ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου