Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ανοιχτή Επιστολή Γιώργου Δρακάκη προς τον Δήμαρχο Δελφών

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,
Με κατάπληξη είδαμε την ανοιχτή επιστολή σας την οποία απευθύνετε  στον Βουλευτή Φωκίδας Κον Κωστοπαναγιώτου βάσει της οποίας  εγκαλείτε τον βουλευτή αλλά και τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση περί  διεκδίκησης αντισταθμιστικών για τον Δήμο Δελφών  από την ΕΥΔΑΠ ....

 Αρχίζετε δε την επιστολή σας  με την εξής φράση «Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» που οφείλονται στις περιοχές οι οποίες συμβάλλουν στο υδατικό δυναμικό της χώρας.
Μόνο που κύριε Δήμαρχε η συζήτηση έχει ανοίξει  ήδη από τον Ιανουάριο  2016 με πρωτοβουλία των Δήμων Δωρίδας  και Ναυπακτίας  . Εκτοτε έχουν γίνει αλεπάλληλες συναντήσεις  στο Υπουργείο εσωτερικών  παρόντος  του Υπουργού Κου Κουρουμπλή (ή εκπροσώπου του) με  εκπροσώπους  της ΕΥΔΑΠ και των διοικήσεων των Δήμων Δωρίδας και Ναυπακτίας . Υπήρξε κοινή διαπίστωση και συμφωνήθηκαν εκατέρωθεν να δοθούν αντισταθμιστικά τόσο στον Δήμο Δωρίδας  όσο και στον Δήμο Ναυπακτίας  λόγω της κατασκευής  των ταμιευτήρων νερού   Μόρνου και Ευήνου και λόγω των μόνιμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα συγκεκριμένα έργα στην περιοχή .
Εσείς  ο Δήμαρχος Δελφών ουδεμία συμμετοχή είχατε ούτε ποτέ είχατε αναλάβει πρωτοβουλία , ούτε ποτέ είχατε αιτηθεί , ούτε  προς το Υπουργείο , ούτε προς την  ΕΥΔΑΠ για διαβουλεύσεις  με σκοπό να εκφράσετε το  ενδιαφέρον  του Δήμου μας για τυχόν αντισταθμιστικά  και μάλιστα όταν στην πολιτική σας ατζέντα όλα τα προηγούμενα χρόνια (αλλά και των προκατόχων σας) κυριαρχούσε το πάγιο αίτημα της μη πληρωμής τελών για το αδιύλιστο νερό που παρέχει στον Δήμο Δελφών η ΕΥΔΑΠ με το γνωστό  «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ» 
Με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ  το θέμα έκλεινε για εσάς δεν διαπραγματευόσασταν τίποτα ΕΙΧΑΤΕ ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ θεωρώντας  ότι με αυτό τον τρόπο διεκδικείτε για τον τόπο !!!  Δυστυχώς όμως απεδείχθη ότι  τέτοιου  είδους επιχειρήματα λειτούργησαν και λειτουργούν αποτρεπτικά για τις όποιες διεκδικήσεις . Κανείς δεν σας  παίρνει στα σοβαρά και το μόνο που κάνετε είναι ο τόπος να χάνει ευκαιρίες και βαθμηδόν να καταστρέφετε . 
Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζετε  ότι το  επιχείρημα που διαιωνίζετε  «ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ» έχει καταρριφθεί παταγωδώς από τα Ελληνικά δικαστήρια ? . Από την δεκαετία του 1990 έχουν τελεσιδικήσει αρνητικά για τον Δήμο ΔΕΛΦΏΝ όλες οι δικαστικές διενέξεις με την ΕΥΔΑΠ και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο (Εφετείο , Αρειος πάγος)  ΚΑΙ πάντα στις δικαστικές αποφάσεις κυριαρχούσε «ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ !!!» Αλλωστε είσασταν και ο πρώτος δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση εναντίον της ΕΥΔΑΠ από τον χειρισμό της οποίας (υπόθεσης) παραιτηθήκατε για επαγγελματικούς λόγους  . Συνεπώς  το να συντηρείτε ένα επιχείρημα το οποίο ήδη έχει απορριφθεί πολλάκις από την Ελληνική πολιτεία και η ακατανόητη στάση σας να μην συνεργάζεστε με την ΕΥΔΑΠ ΜΟΝΟΝ αρνητικές συνέπειες για τον Δήμο έχει. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ για τον τόπο  !!!
Ακόμα δεν αντιληφθήκατε  ότι η Ελληνική πολιτεία δεν αποδέχετε τα επιχειρήματά σας  αυτά δηλαδή που αναγράφετε και στην ανοιχτή επιστολή σας ότι ο Δήμος Δελφών συμβάλει στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ με νερό δηλαδή με άλλα λόγια το «νερό είναι δικό μας»  ?
 Ακόμα δεν αντιληφθήκατε ότι η Ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει ΜΟΝΟΝ το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τυχόν κατασκευαστικά έργα της ΕΥΔΑΠ Και όχι τις επιεικώς αστειότητες ότι το νερό είναι δικό μας ?
 ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ? 
ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ?
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» ?
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΡΩΤΑΤΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  ?
ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ  ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ  ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΑΣ ΤΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»  ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ?
ΥΠΟΒΑΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ?
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ  ΟΙ  ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΑΣ  !!!!
Και τελικά επειδή τώρα τελευταία βλέπετε ότι τόσο ο Δήμος Δωρίδας  όσο και ο Δήμος Ναυπακτίας είναι πολύ κοντά στο να καρποφορήσουν οι προσπάθειές των και να τους αποδοθούν αντισταθμιστικά και για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας  λόγω της αποτυχημένης πολιτικής που ακολουθήσατε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους δημότες με μεταφορά ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν !!!
 Oι εποχές του λαικισμού και της μικροπολιτικής για εσωτερική κατανάλωση έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί  Μην συνεχιζετε μια καταστροφική πολιτική που κληρονομήσατε !  Και μάλιστα  όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι  ο Δήμος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και αδυνατεί να αντεπεξέλθει στην διαχείρηση της υδροδότησης για καθαρό πόσιμο νερό ειδικά τώρα με ένα διαλυμένο διυλυστήριο με αγωγούς από αμίαντο με αμφιβόλου ποιότητας γεωτρήσεις με ανειδίκευτο προσωπικό κλπ  
ΣΑΣ έχω πολλάκις αναφέρει και σας εγκαλώ για άλλη μια φορά ότι το συμφέρον του Δήμου είναι η  συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ  η οποία ΕΥΔΑΠ είναι ανοιχτή και έτοιμη να συνεργαστεί ούτως ώστε οι δημότες  μας να  πίνουν πραγματικά πόσιμο νερό . Τα μόνα αντισταθμιστικά που μπορεί ο Δήμος Δελφών να διεκδικήσει  είναι  ακριβώς αυτό : Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΟΣΤΟΣ. Η ΕΥΔΑΠ και τις υποδομές έχει και το αντίστοιχο εκπαιδευμένο προσωπικό . Θα μπορούσαν  κάλλιστα να αναλάβουν  τόσο τα εξωτερικά δίκτυα (αγωγούς κλπ) , όσο και το διυλιστήριο  (να το αναβαθμίσουν   να κατασκευάσουν και νέο εάν χρειαστεί) Ετσι και Ο ΔΗΜΟΣ θα ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ .

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο Φως
amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου