ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Απαξιωτική αντιμετώπιση του Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης προς τον Δήμαρχο Δελφών

Ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, στις 09 Σεπτέμβρη 2016 απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Αναγνωστάκη,......
ζητώντας του κατεπειγόντως συνάντηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων.

Εν συνεχεία, στις 14/09/2016 ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, το οποίο απαίτησε τη μη κατάργηση των Α.Τ. Δελφών και Γραβιάς, και ταυτόχρονα αποφάσισε την αγωνιστική κινητοποίηση στο Χάνι της Γραβιάς που πραγματοποιήσαμε στις 30 Σεπτέμβρη.

Την περασμένη Δευτέρα, εμμέσως (δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας) πληροφορηθήκαμε για μια συνάντηση σχετική με το θέμα, ορισμένη για την Πέμπτη 06/10/2016 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα, για την οποία μας ζήτησαν να παρευρεθούμε, έχοντας ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου.

Σήμερα, Πέμπτη 06/10/2016, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Λουκά Αναγνωστόπουλο και Νίκο Μολιώτη, κατήλθαν στην Αθήνα και στο γραφείο του Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ακόμα ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί κ.κ. Παρασκευάς και Δελής.

Στην έναρξη της συνάντησης, ο Δήμαρχος Δελφών επεσήμανε την αντιθεσμική διαδικασία που ακολουθήθηκε με το να μην καλείται ο Δήμος Δελφών παρά το κατεπείγον (εδώ και ένα μήνα…) αίτημά του, αλλά να καλείται εμμέσως δια της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας.

Στην παρατήρηση αυτή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αντέτεινε ότι έτσι και αλλιώς η συνάντηση δεν έχει νόημα και μας διευκρίνισε ότι ο Δήμος Δελφών δεν είναι προσκεκλημένος στην συνάντηση δείχνοντάς μας την πόρτα της εξόδου.

Αμέσως αποχωρήσαμε από την διαδικασία και την σύσκεψη, καταγγέλλοντας την προκλητική και περιφρονητική συμπεριφορά του  Γενικού Γραμματέα.

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Δελφών την αλαζονική, αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα, όπως ο σημερινός Γ.Γ του Υπουργείου, αλλά και το παραβάν που επιχειρεί να ρίξει για το Δήμο Δελφών σε όλα τα υπουργεία και τα κυβερνητικά γραφεία ο Βουλευτής του νομού μας, ο οποίος σήμερα όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε τη θεσμική υπόσταση του Δήμου Δελφών, αλλά αντίθετα απαθής έδειχνε ικανοποιημένος από την περιφρονητική προς τον δήμο μας και τους δημότες συμπεριφορά του  Γενικού Γραμματέα

Η υπομονή μας τελείωσε. Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών και των χιλιάδων επισκεπτών μας ο Δήμος μας έδωσε, δίνει και θα δώσει μέχρι τέλους τον αγώνα.

Ο καθένας πλέον ας αναλάβει τις ευθύνες του. Καθιστούμε από σήμερα υπεύθυνους αυτούς που λαμβάνουν τις σχετικές αποφάσεις για την υποβάθμιση του επιπέδου και του αισθήματος ασφάλειας στον τόπο μας που με μαθηματική ακρίβεια προβλέπουμε ότι θα προκύψει μετά την εφαρμογή των προαναγγελθέντων μέτρων.

Ως Δημοτική Αρχή εκλεγήκαμε γνήσια ανεξάρτητοι και έχουμε δώσει σταθερό αγώνα για να υπερασπιστούμε τη στάση μας μακριά από κομματικά παιχνίδια. Κάποιοι αυτό αντί να το εκτιμήσουν, το εκλαμβάνουν ως αδυναμία.

Αν νομίζουν οι κύριοι αυτοί ότι θα «ψεκάσουν» τον Δήμο Δελφών όπως ψεκάζουν τους συνταξιούχους, είναι πολύ γελασμένοι!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

 1. Που ΄σουνα νιότη πούδειχνες πως θα γινόμουν άλλος...6 Οκτωβρίου 2016 - 6:43 μ.μ.

  Ε ν τ ε λ ώ ς α π α ρ ά δ ε κ τη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά !!!!
  Ο Δήμος είναι θεσμός και ποσώς πρέπει να ενδιαφέρει αν ο Δήμαρχος λέγεται Παναγιωτόπουλος η Ταγκαλής ή Μέγγος ή δεν ξέρω εγώ πως αλλιώς.
  Μέσα από κάτι τέτοιες συμπεριφορές υποβαθμίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και οι νόμιμοι και εκλεγμένοι από το λαό εκπρόσωποί της, το καθοριστικό ρόλο της οποίας έχουν κάνει σημαία τους οι κυβερνώντες.
  Αλλά... "Πού ήσουνα νιότη πού 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος" , όπως πολύ σοφά έλεγε ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης.
  Εγώ αν ήμουν στη θέση του Τοπικού Βουλευτή θα απαιτούσα την παραμονή των Αυτοδιοικητικών εκπροσώπων ή θα είχα αποχωρήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκείνος ?

  Γιώργος Θάνος (Κ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.