Από πολλούς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στούντιο ή ακόμα και γκαρσονιέρα. Σε καμία περίπτωση η εικόνα αυτή δεν μαρτυρά πως ο χώρος είναι… κελί φυλακής.....
Τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τις φυλακές του Αυλώνα δημοσιεύσει η εφημερίδα των συντακτών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο κρατούμενος που μένει σε αυτό το κελί είναι «επώνυμος» ο οποίος κρατείται για ποινική υπόθεση και έχει στη διάθεσή του τρεις χώρους. Ο κρατούμενος μένει μόνος του στο κελί που διαθέτει κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και μπάνιο…
Όπως αναφέρει η εφημερίδα των συντακτών το κελί-σουίτα εντοπίστηκε από τον επιθεωρητή φυλακών και πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Στ. Μαντακιοζίδη ο οποίος σε αιφνιδιαστική πρόσφατη επίσκεψη και έλεγχο στις φυλακές του Αυλώνα, ζήτησε να του ανοίξουν μια κλειδωμένη πόρτα για την οποία τον διαβεβαίωσαν ότι είναι αποθήκη. Τελικά, η αποθήκη αποδείχθηκε σουίτα πολυτελείας (κατασκευασμένη το 2014), η οποία προοριζόταν για «υψηλούς» κρατούμενους.
Πηγή: efsyn.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τον Γιάννη Κολοζώφ
Σόδομα και γόμορα φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα.
Μετά την αποκάλυψη για το lux κελί του γιού του πρώην Κύπριου υπουργού της μίζας των ΤOR-M1, Ντίνου Μιχαηλίδη. Ο 50χρονος υιός, βρέθηκε στον Αυλώνα, χωρίς να το δικαιούται καθώς δεν είναι «εξειδικευμένος εργάτης» που πηγαίνει … ενισχυτικά στην φυλακή ανηλίκων για να εξυπηρετήσει ανάγκες που δεν μπορούν να καλύψουν οι ανήλικοι κρατούμενοι οι οποίοι στον πρότερο βίο τους δεν πρόλαβαν να γίνουν ούτε ηλεκτρολόγοι αλλά και ούτε υδραυλικοί. Την ίδια ιδιαίτερη και ευνοϊκή μεταχείριση όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, είχε και ο συζυγοκτόνος της Φιλοθέης αλλά και ο επιχειρηματίας, πρώην άνδρας της Μαριέττας Γιαννάκου, Παναγιώτης Κουτσίκος.
Ο επιχειρηματίας έχει συλληφθεί στις 15 Ιουλίου του 2014, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης μετά από καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 14 ετών που είχε εκδοθεί σε βάρος του για υπεξαίρεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της εταιρίας της οποίας ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Πρόκειται για την προμηθευτική εταιρία ιατρικών ειδών ERGO, η οποία δραστηριοποιούνταν στον χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα, και εις βάρος του επιχειρηματία είχαν διαπιστωθεί χρέη 11,3 εκατ. ευρώ, ενώ με τις προσαυξήσεις το ποσό ανήλθε στα 20,7 εκατ. ευρώ.
Δύο μήνες μετά τη σύλληψή του, ο Παναγιώτης Κουτσίκος δεν μεταφέρθηκε αμέσως σε κατάστημα κράτησης, ούτε καν στο τμήμα μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ. όπως συχνά συμβαίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχει χώρος σε φυλακές, αλλά παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τρικάλων, και από εκεί, σε μια πρωτοφανή ενέργεια, ενδεικτική της ευνοϊκής μεταχείρισης της οποίας τυγχάνει ο επιχειρηματίας, στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα, με το πρόσχημα ότι εκεί χρειάζονται ηλεκτρολόγο.
Ο Παναγιώτης Κουτσίκος, η μόνο σχέση του οποίου με την ηλεκτρολογία, είναι οι σπουδές ηλεκτρολόγου-μηχανικού που έχει κάνει, επί πολλά χρόνια, συγκεκριμένα από το 1978 δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας ιατρικών ειδών, ως επικεφαλής (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) της εταιρίας ERGO Ιατρική Προμηθευτική.
Από τους τελευταίους θαμώνες των φυλακών ανηλίκων ήταν και ο Γιάννης Κατσιλάμπρος ο μουσικός που σκότωσε τη γυναίκα του Παναγιώτα Μαζαράκη τον Σεπτέμβριο του 2008 και έθαψε το πτώμα της σε πάρκο δίπλα στο σπίτι τους, στη Φιλοθέη. Πάντως αδιαμφισβήτητα την καλύτερη σουίτα είχε ο γιός του Μηχαηλίδη, που το κελί του στις φυλακές ανηλίκων είχε μετατραπεί δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Ιούνιο του 2015, εκτός φυλακής είναι ο πρώην υπουργός Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, μόλις μερικούς μήνες μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 15 ετών, αφού αποφυλακίστηκε ως 80αρης για «λόγους υγείας». Κατέβαλε μάλιστα εγγύηση 700.000 ευρώ και κέρδισε την ελευθερία του σε αντίθεση με τον γιο του που έχει τιμωρηθεί με την ίδια ποινή. Φυγόδικος ωστόσο παραμένει ο ισοβίτης μεγαλέμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, που επί Άκη Τσοχατζόπουλου είχε κάνει καθεστώς την «χρυσή μίζα».
http://www.trelokouneli.gr/sodoma-ke-gomora-fylakes-anilikon-avlona-o-syzygoktonos-tis-filotheis-alla-ke-proin-andras-tis-mariettas-giannakou/