Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ

Ο Αντώνης Κακαράς γεννήθηκε στη Γραβιά Φωκίδας το 1945. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, ως σημαιοφόρος μηχανικός, το 1966.....

Ως εν ενεργεία αξιωματικός αντιτίθεται έντονα στη δικτατορία της χούντας το 1967 τόσο προφορικά όσο και με γραπτά κείμενα και πράξεις αντίστασης, που τον οδήγησαν στο ναυτοδικείο και στο αναθεωρητικό δικαστήριο. Σημαντικό ρόλο στην ένταση των διώξεων που υπέστη, έπαιξε και η σχέση του με τη μετέπειτα σύζυγό του, κόρη του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Στέφανου Παπαγιάννη. Στα δικαστήρια κράτησε σθεναρή και περήφανη στάση, η οποία αναγνωρίστηκε από τους συναδέλφους του. Την ίδια στάση κράτησε και στη συνέχεια, όταν το 1972 καταδικάζεται σε φυλάκιση από τη δικτατορία, εγκλείεται για δέκα πέντε μήνες σε φυλακές και αποτάσσεται. Αποκαθίσταται με τη μεταπολίτευση στην ενεργό υπηρεσία, σταδιοδρομεί και αποστρατεύεται το 1990 ως αρχιπλοίαρχος.
Από το 1999 διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για μία δεκαετία.
Παράλληλα δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.Ε.Θ.Α.). Πολύ συχνά δίνει ομιλίες, σ’ όλη την Ελλάδα σχετικά με τη δικτατορία και την αντίσταση απέναντί της, καθώς επίσης για τα θέματα του Αιγαίου, τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το Κυπριακό, τον πραγματικό ρόλο που έπαιξαν και παίζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε όλα αυτά, αλλά και για τους πολέμους που έχουν εξαπολύσει στην περιοχή μας και ευρύτερα.
Το 2004 γίνεται δεκτός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Νεότερης Ιστορίας με τη διατριβή "Οι επαγγελματίες στρατιωτικοί υπό αυταρχικά καθεστώτα". Έχει εκδώσει επιπλέον πάνω από δέκα έργα κυρίως διηγήματα, ενώ συχνά αρθρογραφούσε. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
          Ως απόστρατος στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ δηλώνοντας με κάθε ευκαιρία τη στήριξή του σ’ αυτό.
          Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του Κόμματος στην οικογένειά του.


ΑΘΗΝΑ 8/8/2016                                        ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ8 Αυγούστου 2016 στις 5:10 μ.μ.

    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΝΤΩΝΗ.

    http://www.polydrososparnassou.blogspot.gr/2015/04/blog-post_20.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή