Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Δανεικά και αγύριστα

Οι αποκαλύψεις για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ και το "όλοι μαζί τα φάγαμε", που ηχεί όλο και πιο αστείο.....

Πέρασε στα ψιλά, ωστόσο οι χθεσινές αποκαλύψεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των τραπεζών προς κόμματα και ΜΜΕ, είναι ενδεικτικές και του τι συνέβαινε στην Ελλάδα και της ατιμωρησίας.
AdTech Ad

Μόνο από μία τράπεζα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβαν δάνειο 5,2 και 3,3 εκ. Ευρώ αντίστοιχα τα οποία έχουν καταγγελθεί. Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, πήρε το δάνειο με μια απλή υποσχετική επιστολή. Είχε εκχωρήσει πολλαπλώς τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις του, το ύψος των οποίων μειώθηκε μαζί με τα εκλογικά ποσοστά του.
Και αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν αισιόδοξα για την εκλογική πορεία του κόμματος, αυτοί που ενέκριναν τα δάνεια, δεν θα έπρεπε άραγε να είναι πιο προσεκτικοί, ώστε να εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα κάποτε θα επιστραφούν;
Και για να μη μείνουμε μόνο στα κόμματα, ο ΔΟΛ πήρε δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ, το 2009, αν και η αρμόδια επιτροπή της τράπεζας ήταν αρνητική (!) ενώ ακόμα και σήμερα χορηγείται κανονικά διαφημιστική δαπάνη σε ΜΜΕ που δεν εξυπηρετούν τα δάνειά της προς αυτήν.
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναρωτιέται. Με ποια κριτήρια δόθηκαν αυτά τα δάνεια; Τι θα γίνει με τα ποσά αυτά; Ποιοι μεσολάβησαν και κυρίως ποιοι έχουν την ευθύνη;
Το βέβαιο είναι ότι με τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον τρόπο δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ, ηχεί όλο και πιο αστείο το “όλοι μαζί τα φάγαμε” του κ. Πάγκαλου.
*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου