Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Έντονη διαμαρτυρία προς το δήμο Δελφών της προέδρου ΤΚ Σερνικακίου για τις παιδικές χαρές «Τα παιδιά μας δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού, κόψτε εκδηλώσεις και πάγια προκαταβολή»

«Ουδόλως ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τρόπους λειτουργίας των παιδικών χαρών και ειδικότερα αυτών των Τ.Κ. και το μόνο που τους απασχολεί είναι να αποποιηθούν των ευθυνών τους», ....σημειώνει σε επιστολή που αποστέλλει στην ΩτΦ.

 Το λουκέτο του δήμου στις παιδικές χαρές ήταν αναμενόμενο να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Κοινότητες και κυρίως τις «ζωντανές», αυτές δηλαδή που έχουν ικανό αριθμό μόνιμων κατοίκων, καθώς σε κάθε χωριό υπάρχει συνήθως μόνο ένας χώρος να παίζουν τα παιδιά.

Η πρόεδρος της Τ.Κ. Σερνικακίου κ. Ρένα Τζαβάρα σε επιστολή της προς την εφημερίδα 
«Η ώρα της Φωκίδας» και με αφορμή το σχετικό πρωτοσέλιδό , εκφράζει την αγωνία της για τα παιδιά του χωριού, αλλά και την έντονη διαμαρτυρία της προς το δήμο, υποστηρίζοντας ότι αντί να ενεργήσει για την πιστοποίηση, ενδιαφέρεται μόνο να αποποιηθεί τις ευθύνες και να τις μετακυλήσει. 
Κάνει λόγο για ποσό 150 ευρώ ανά παιδική χαρά προκειμένου να λάβει πιστοποίηση, το οποίο φαντάζει ασήμαντο και προτείνει κόψιμο κάποιων εκδηλώσεων και μέρους της πάγιας προκαταβολής, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη.
Η κ. Τζαβάρα στην επιστολή της αναλυτικά σημειώνει τα εξής:
            

 Κυρία Εκδότρια,      
Αναφερόμενη στο δημοσίευμα σας με τίτλο «ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ» με αριθμό φύλλου 2465/22-06-2016 της έγκριτης εφημερίδας σας «Η ώρα της Φωκίδας», αλλά και στις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις τόσον από πλευράς Δημοτικής αρχής, όσον και σε αυτές της μείζονος μειοψηφίας, για το ίδιο θέμα και επειδή Παιδικές Χαρές δεν είναι μόνον αυτές της Άμφισσας και της Ιτέας, αλλά και αυτές των Τοπικών Κοινοτήτων για τις οποίες κανένας λόγος δεν γίνεται, λες και τα παιδιά των Τ.Κ. είναι παιδιά δεύτερης κατηγορίας,  σας ενημερώνω επακριβώς για τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει όσον αφορά την παιδική χαρά της Τοπικής Κοινότητας Σερνικακίου και συγκεκριμένα:
1.  Με το έγγραφο αριθμ.πρωτ.28005/02-10-2014 «Έλεγχος και αξιολόγηση της καταλληλότητας λειτουργίας των υφιστάμενων παιδικών χαρών», η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αφού καταρχάς  μάς ενημέρωνε συνοπτικά με την κείμενη νομοθεσία, κατέληγε  «προκειμένου η υπηρεσία μας να προχωρήσει στο πρώτο στάδιο αξιολόγησης των παιδικών χαρών θα ήταν επιθυμητή η συμβολή των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων με την παροχή των κάτωθι στοιχείων:
1.1.  Επισήμανση των παιδικών χαρών σε κάποιο χάρτη κατάλληλης κλίμακας.
1.2.  Τοπογραφικό διάγραμμα εάν υπάρχει, ή σκαρίφημα αποτύπωσης των χώρων.
1.3.  Φωτογραφίες των χώρων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή».
2.  Με το έγγραφο αρ.πρωτ.31893/11-11-2014 της Τοπικής Κοινότητας, αποστείλαμε τα ανωτέρω στοιχεία που μας ζητήθηκαν και πληροφορήσαμε την Τεχνική Υπηρεσία έτι περαιτέρω ότι:
2.1.  Ο χώρος της παιδικής χαράς αποτελεί τμήμα του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου.
2.2.  Βρίσκεται σε περιοχή που δεν εγκυμονεί κινδύνους (κατολισθήσεις, κατακρημνίσεις κλπ.)
2.3.  Περιβάλλεται από πέτρινο τοίχο και μεταλλική περίφραξη.
2.4.  Έχει φωτισμό με δικό της «πίλαρ».
2.5.  Έχει ράμπα προσπέλασης ατόμων με κινητικά προβλήματα.             Καταλήγοντας με την παράκληση να  γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να είναι έτοιμη προς χρήση την άνοιξη του 2015.
Έκτοτε και παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαβεβαιώσεις που είχαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς ότι το θέμα της πιστοποίησης ανατέθηκε σε εξωτερικό συνεργάτη και είμαστε σε αναμονή, ανακαλύψαμε στο τέλος από την Τεχνική Υπηρεσία  ότι  δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα εκτός από την προετοιμασία σχετικού φακέλου για δύο παιδικές χαρές της Άμφισσας και μία της Ιτέας, που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις και οι οποίες στο σύνολό τους είχαν κατασκευασθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή μέσα από έργα αναπλάσεων.
       Τελικά και πολύ μεταγενέστερα από τις αρχικές ημερομηνίες, λάβαμε τo:
3.  Έγγραφο αρ.πρωτ.5583/08-03-2016 με θέμα  «Διακοπή λειτουργίας παιδικών χαρών» του Αντιδημάρχου της Δ.Ε. Άμφισσας με το οποίο μας έδιδε την  εντολή  «να προβείτε σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας των παιδικών χαρών και συγκεκριμένα να αναρτήσετε πινακίδα που θα σημαίνει την διακοπή λειτουργίας, καθώς επίσης να αναπτύξετε ταινία περιμετρικά ώστε να εμποδίζει την είσοδο παιδιών και συνοδών».
         Με όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι, οι υπεύθυνοι του Δήμου, αιρετοί και μόνιμοι, ουδόλως ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν τρόπους λειτουργίας των παιδικών χαρών και ειδικότερα αυτών των Τ.Κ. και το μόνο που τους απασχολεί είναι να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να μεταβιβάσουν αυτές στους ιεραρχικά αμέσως επόμενους που είναι οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, αλλά ακόμα χειρότερα και στους γονείς και συνοδούς των παιδιών.
Από την πληροφόρηση που είχαμε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών το κόστος για την αρχική επιθεώρηση, την σύνταξη τεχνικής έκθεσης της υφιστάμενης κατάστασης και τελικά την σύνταξη μελέτης με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, έτσι ώστε όταν αυτές υλοποιηθούν  να μπορεί να ληφθεί πιστοποίηση είναι  περίπου 150.00 € ανά παιδική χαρά.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, επειδή πάνω από όλα πιστεύουμε ότι, πολιτισμός είναι αυτό που προσφέρουμε στα παιδιά μας και όχι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναφή δρώμενα, παρακαλούμε  κόψτε κάτι από μία πολιτιστική εκδήλωση, αναβάλετε μία εκδήλωση, δώστε στην κάθε Τοπική και Δημοτική Κοινότητα λιγότερη πάγια προκαταβολή, όμως κάνετε το πρώτο βήμα αναθέτοντας τo πρώτο στάδιο αξιολόγησης των παιδικών χαρών σε έναν από τους εξωτερικούς συνεργάτες από τους οποίους έχετε πάρει προσφορές έτσι ώστε να μάθουμε που βρισκόμαστε και ο καθένας να κάνει τον λογαριασμό του γιατί το αξίζουν και το περιμένουν τα εκατοντάδες παιδιά του Δήμου μας.
                                                                                    


Σερνικάκι 01-07-2016
Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σερνικακίου
Ειρήνη – Ιουλία Τζαβάρα

2 σχόλια:

  1. Όταν ο σύζυγος της κυρίας ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου επί Δημαρχείας Φουσεκη, δεν είδαμε να κάνει καμία ενέργεια για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.Και μιας και είναι τόσο κουβαρντού και δεν θέλει την παγία προκαταβολή ας την δώσει σε κανένα πρόεδρο που κάνει εργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις παιδικές χαρές του Δήμου Δελφών που είναι όλες κλειστές??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή