Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Έναρξη της διαβούλευσης για τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη Άμφισσας

Ο Δήμος Δελφών κι η Δ.Ε. Άμφισσας θέτουν από σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 σε Ηλεκτρονική Διαβούλευση τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη Άμφισσας. Καλούμε τους συνδημότες μας .......
με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον να λάβουν ενεργά μέρος σε ένα ζωτικό και κορυφαίο θέμα για την πόλης της Άμφισσας και να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της πόλης στη λογική της ορθοταξίας, της βιώσιμης κινητικότητας και του συλλογικού συμφέροντος.

Κανόνες και όροι για την Ηλεκτρονική Διαβούλευση της Κυκλοφοριακής Μελέτης Άμφισσας

1) Η Ηλεκτρονική Διαβούλευση για την Κυκλοφοριακή Μελέτη Άμφισσας ξεκινάει τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και περατώνεται την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016. Διεξάγεται μέσω της σχετικής πλατφόρμας που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών dimosdelfon.gr

2) Δικαίωμα συμμετοχής στη Διαβούλευση και υποβολής παρατηρήσεων, σχολίων και προτάσεων έχουν όλοι οι κάτοικοι κι οι  δημότες του Δήμου Δελφών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, καθώς και όσοι διατηρούν επιχείρηση στην Άμφισσα, έστω κι αν διαμένουν εκτός των ορίων αυτής.

3) Στη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης δεκτές θα γίνονται μόνο επώνυμες γραπτές παρεμβάσεις.

4) Απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση είναι: Όνομα, επώνυμο και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
.

5) Ση διαδικασία της Ανοιχτής Διαβούλευσης, η οποία θα διενεργηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2016, θα συζητηθούν και θα απαντηθούν από τη μελετητική ομάδα της Κυκλοφοριακής Μελέτης όλες οι παρεμβάσεις, οι παρατηρήσεις, οι προτάσεις και τα σχόλια. Σειρά προτετραιότητας θα δοθεί από τη μελετητική ομάδα σε όσους έλαβαν μέρος στη διαδικασία της Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης.

Βασικοί άξονες που διέπουν τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη είναι ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, η επιφύλαξη προτεραιότητας για τους πεζούς, ο εξορθολογισμός της χρήσης αυτοκινήτων, η δραστική βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους αλλά και τους επισκεπτόμενους την πόλη, η τόνωση της εμπορικής κίνησης και η αναβάθμιση της κοινωνικής ζωής με στόχευση τη δημιουργία ενός αξιοβίωτου ιστορικού κέντρου της πόλης της Άμφισσας για όλους.

Την ευθύνη για την εκπόνηση της νέας Κυκλοφοριακής Μελέτης Άμφισσας έχει ο Τοπογράφος-Μηχανικός Msc Συγκοινωνιολόγος κ. Ιωάννης Λίγκας ως επικεφαλής της ομάδας μελέτης στην οποία περιλαμβάνονται και οι κες Μαυροπούλου Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός και Μπαλιώτη Βασιλική, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός. Η ομάδα μελέτης σχεδίασε και εκπόνησε τη νέα Κυκλοφοριακή Μελέτη σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ινστιτούτου  Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.). με επικεφαλής την κα. Μ. Μποϊλέ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πολιτικό Μηχανικό με εξειδίκευση στη συγκοινωνιολογία

Το Ι.ΜΕΤ. αποτελεί έναν από τους πλέον βασικούς ερευνητικούς οργανισμούς στον τομέα των μεταφορών στη χώρα μας. Μεταξύ του Ι.ΜΕΤ. και του Δήμου Δελφών έχει υπογραφεί Μνημόνιο συνεργασίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο έχει συνάψει ανάλογα μνημόνια με σειρά δήμων σε όλη την Ελλάδα, όπως οι δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, καθώς και με περιφέρειες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου