Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Σκαρφαλώνοντας στις Άλπεις τη δεκαετία του ’40


Vintage εικόνες από το «Images D’Escalades», μια συλλογή ορειβατικών φωτογραφιών από τις Άλπεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ληφθεί από τον André Roch, έναν αξιόλογο ορειβάτη με εξειδίκευση στις χιονοστιβάδες......

Δεν μπόρεσα να βρω την ακριβή ημερομηνία δημοσίευσης αυτής της συλλογής. Εξετάζοντας, όμως, τις φωτογραγραφίες, πιθανολογώ ότι πρέπει να κυκλοφόρησε γύρω στο 1946. Προσπάθησα, επίσης, να μεταφράσω κάποια επεξηγηματικά στοιχεία από τα γαλλικά, αλλά είμαι βέβαιος ότι η μετάφραση δεν είναι τέλεια.

Ο ορεινός όγκος των Aiguilles Rouges ορθώνεται μπροστά από το Mont Blanc, στα βόρεια της κοιλάδας Arve. Την άνοιξη, χωρίς χιόνια πλέον, αποτελεί ιδανικό μέρος για προπόνηση και εκπαίδευση.

Στο όρος Salève (1.379 μ.) των Γαλλικών Προάλπεων

Η ανατολική πλαγιά του Kingspitz (2.621 μ.)

Το πέρασμα-κλειδί της κορυφογραμμής νοτίως του Salbitschijen (2.981 μ.). Το γρανιτένιο αυτό τείχος δεσπόζει πάνω από την πόλη Göschenen και προσφέρει αναρριχητικές διαδρομές υψηλού επιπέδου.

Gabelhorn (3.136 μ.) – Τρεις από τους μεγαλύτερους Ελβετούς ορειβάτες ετοιμάζονται να σκαρφαλώσουν αυτό το τεράστιο μενίρ.

Οι Périades (3.401 μ.) είναι μια σειρά από μικρές αιχμηρές βελόνες που βρίσκονται μεταξύ του λαιμού του Tacul και του Mont Mallet στην οροσειρά του Mont Blanc. Η αναρρίχηση σ’ αυτές τις βελόνες απαιτεί ακροβατικές ικανότητες.

Slab αναρίχηση στο Pizzo Balzetto (2.863 μ.)

Οι μυτερές κορυφές της Fiamma Spazzacaldera (2.400 μ.)

Η βόρεια πλευρά του Dent Blanche (4.357 μ.)

Ανάβαση στο Matterhorn μέσω της κόψης Furggen

Denti della Vecchia (1.491 μ.) – Κοντά στο Λουγκάνο, βόρεια από τα όρη Monte Brè και Monte Boglia, ορθώνεται μια σειρά από δόντια με αραιή βλάστηση στις ορθοπλαγιές τους.

Η δυτική πλευρά του Aiguille de Pèlerins (3.318 μ.)

Σκαρφαλώνοντας στη βόρεια πλευρά του Petite Dru (3.754 μ.)

Η κορυφή του Aiguille du Chardonnet (3.824 μ.) είναι μια όμορφη κορυφή κοντά στο Mont Blanc, στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας. Η πορεία πάνω στην κόψη είναι μια υπέροχη διαδρομή μικτού πεδίου από χιόνι και βράχια.

Ανεβαίνοντας τη δυτική πλευρά του Dôme du Goûter (4.304 μ.) στο Mont Blanc. Σπάνια χρησιμοποιείται αυτή η μεγαλειώδης διαδρομή.

Στην κορυφή του Galenstock (3.586 μ.) πριν την καταιγίδα
http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου