Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πέρασε (αλλά όχι με 200 ψήφους) ο νέος εκλογικός νόμος

Ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά με λιγότερες από τις 200 ψήφους που επιδίωκε η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος, γεγονός που σημαίνει ότι θα ισχύσει όχι από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όποτε κι αν διεξαχθεί αυτή, αλλά από την μεθεπόμενη.....


Ειδικότερα, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, “ναι” επί της αρχής ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων), “όχι” ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και “παρών” οι βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ απείχαν από τη διαδικασία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα από την αίθουσα της Ολομέλειας. Απών από τη διαδικασία ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που με επιστολή του ενημέρωσε το προεδρείο πως δεν θα παρίστατο στην ψηφοφορία.

Στην ψηφοφορία επί των άρθρων, το άρθρο 1 (για τη μείωση της ηλικίας στην οποία δίνεται το δικαίωμα ψήφου) ψηφίστηκε με 180 ψήφους υπέρ, 81 κατά και 20 “παρών”.

Το άρθρο 2 (απλή αναλογική) ψηφίστηκε με 179 “ναι”, 83 “όχι” και 19 “παρών”.

Το άρθρο 3 ψηφίστηκε με 163 ψήφους υπέρ, 101 κατά και 17 “παρών”.


Το άρθρο 4 και το άρθρο 5 ψηφίστηκαν με 179 ψήφους υπέρ, 86 κατά και 16 “παρών”.

1 σχόλιο:

  1. ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ..... ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΖΙ.ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ...
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΥ Η ΧΡΥΣΟΜΑΥΡΗ ΑΥΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή