Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση μελών του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Τη Δευτέρα, 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με μεγάλη συμμετοχή γυναικών, η πρώτη ανοιχτή συνάντηση μελών του Δικτύου Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών,.....
κάνοντας έτσι πράξη την ισχυρή μας πεποίθηση πως οι λύσεις έρχονται μέσα από έναν διαρκή, ελεύθερο και δημοκρατικό διάλογο με τη βάση.
Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων, έγινε παρουσίαση των στόχων του Δικτύου Γυναικών, ο βασικότερος των οποίων είναι η ανάδειξη των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν τη γυναίκα σήμερα και η αναζήτηση προοδευτικών - ριζοσπαστικών λύσεων, μέσα από έναν διαρκή διάλογο με την κοινωνία.
Επιπλέον έγιναν σύντομες παρουσιάσεις από το Εργαστήρι Επιμόρφωσης καθώς και εκπρόσωπο της νέας γενιάς για θέματα που αφορούν την σύγχρονη γυναίκα.
Στη συνέχεια, το βήμα δόθηκε στις γυναίκες που συμμετείχαν στη συνάντηση, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις θέσεις, απόψεις, ιδέες και προτάσεις τους πάνω σε 3 θεματικούς άξονες:
  • Γυναίκα και σύγχρονες προκλήσεις - προτεραιότητες
  • Σύγχρονοι τρόποι οργάνωσης και ανάπτυξης του Δικτύου Γυναικών
  • Ιδέες και προτάσεις για δράσεις και πρωτοβουλίες πάνω σε ειδικότερα και γενικότερα θέματα, που αποτελούν προκλήσεις για την γυναίκα σήμερα.
Το Δίκτυο Γυναικών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ υιοθετώντας εξωστρεφή αντίληψη, απευθύνεται σε κάθε γυναίκα του προοδευτικού χώρου, που συμφωνεί με τις γενικότερες ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, και την καλεί να γίνει ενεργό μέλος και να συμβάλει στην κοινή μας προσπάθεια.
Η γυναίκα σήμερα, περισσότερο από το παρελθόν, επιβάλλεται να έχει ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα και να συμμετέχει στην διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων που την αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου