Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα μνημεία της Πολυδρόσου


Με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα πραγματοποιούνται και φέτος (26-29 Μαΐου) από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σε όλη τη χώρα.....

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Μουσείων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος και κάλλους της χώρας.Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε τρεις νομούς και στη συνέχεια, το 2013, το 2014 και το 2015 σε 12, 29 και 31 νομούς αντίστοιχα. Φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 150 φορείς σε 34 νομούς όλης της επικράτειας.
το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Νομό Φωκίδας:

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού .....
συμμετέχει στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την εκδήλωση “Διαδρομές στην αρχαία Φωκίδα”, Παρασκευή 27-5-2016. Σημείο συνάντησης είναι το Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου στις 9.30
Τα μνημεία που θα επισκεφτούμε είναι 
η Αγία ελεούσα ή Μαυρομαντηλούσα
οι πηγές του Κηφισσού και ο Άγιος Χριστόφορος. 
Η διαδρομή προς τα μνημεία από το σχολείο γίνεται σε ασφαλτοστρωμενη αμαξιτή οδό και είναι σχετικά κοντά στο σχολείο.
 Η εκδήλωση έχει ως στόχο την προώθηση της αρχής της ισόρροπης ανάπτυξης περιβάλλοντος και πολιτισμού και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, γνωρίζοντας τα μνημεία της Φωκίδας στους αρχαίους και βυζαντινούς χρόνους.
Υπεύθυνη συντονισμού κα Ανθούλα Τσαρούχα, 2265082313/82346. 
Συμμετοχή ελεύθερη
(Φωτο: Polydrososparnassou)

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΣΕ Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ? ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ... ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΩΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ? ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΕΛΕΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΛΦΩΝ .... ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΡΟΥΖΟ, ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ???.ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΠΟΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ,ΓΑΛΟΠΥΛΕΣ ΚΛΠ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ..ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ....... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΙΔΑΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
      ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΔΩΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ???

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...
    ΓΑΛΟΠΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΑΛΟΠΥΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΒΟΣΚΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΣΠΠΟΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ. ΚΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 27 Μαιου 2016-10.23 π.μ

    Μην εκτίθεσαι περαιτέρω με τα χαιρέκακα γραφομενά σου σε αυτό το πολύ αξιόλογο BLOCK.
    Την απάντηση, σου την έδωσε Σχολιαστής σε άλλη ανάρτηση .....με το χειρώνεια η Κολώνια...
    Ελπίζω να μην είσαι Ενήλικος απο την περιοχή που βγαζει ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΕΡΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι ΓΑΛΟΠΥΛΕΣ σαν αυτές που βόσκουν στην Αγία Ελεούσα η Γκαφάλι όπως λένε οι Τρικαλινοί..
    Διαφορετικά αγγίζεις τα όρια του ανεξήγητου που χρήζει περαιτέρω...μάλλον ιατρικής φροντίδας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ .ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ..."ΟΣΟΝ ΑΦΩΡΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΑ" ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΣΠΠΟΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ.ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ .ΣΑΣ ΑΦΗΝΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ . ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 5,14 μ.μ.
    Σε παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών του Εγκυρου block. Αν είσαι και δάσκαλος που βλέπεις τον τύπο και όχι την ουσία λυπάμαι για τους μαθητές που πρόκειται να βγάλεις?? εκτός εαν ειναι κατ εικόνα και ομοίωση....δική σου.
    { ΓΚΑΦΑΛΙ,μερικές φορές μας εκθέτουν και τα μηχανήματα όταν γράφουμε γρήγορα και βιαστικά}. δεν προλαβαίνουν να αποτυπώσουν γραφικούς χαρακτήρες. ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ...., τι δεν καταλαβαίνεις???.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΥΧΟΝ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ αξιόλογη αρχαιολογικη περιηγηση.....Ελπιζω να έγινε.....
    Με όσα χαιρέκακα γράφεις απλώς εκτίθεσαι..Εσυ συνέχισε τον κατήφορο,εγω πάντως ΟΧΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή