Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Στάση εργασίας σε μετρό και ΗΣΑΠ την Πέμπτη

Πέντε ώρες χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ θα μείνει την Πέμπτη (26.05.2016) η Αθήνα... .....

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας για να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Όπως αποφασίστηκε, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 16:00 το απόγευμα και σε αυτό το διάστημα θα γίνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα κάνουν γενική συνέλευση στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων «με σκοπό να προγραμματίσουμε και να αποφασίσουμε για τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις του κλάδου ενάντια στη μεθοδευμένη από την κυβέρνηση απαξίωση των δημοσίων αστικών μεταφορών προκειμένου να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος της περιουσίας του λαού» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν: «Μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου.

Τα Σωματεία μας (Σ.Η.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α. και ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ – Γραμμές 1, 2, και 3), σε υλοποίηση της απόφασης του συντονιστικού των συγκοινωνιών, προβαίνουν την Πέμπτη 26/5/2016 σε Στάση Εργασίας από 11:00 – 16:00 και ταυτόχρονα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη για τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περαιτέρω δράσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου