Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ - ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ


Χρόνια πολλά. Αμφίκλεια 02.05.2016
Για μια ακόμα φορά η τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας με την ευκαιρία της Δευτέρας του Πάσχα αλλά και της γιορτής του Αγίου Γεωργίου συνδύασε το Θρησκευτικό, το αθλητικό και το λαογραφικό γίγνεσθαι, αρμονικά και δημιουργικά......


Μετά την εκκλησία, έτρεξαν οι μικροί δρομείς τις καθορισμένες αποστάσεις με βραβεύσεις των νικητών όπως κάθε χρόνο στην πάνω πλατεία.
Τη σκυτάλη παρέλαβε στην συνέχεια ο Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας <Η ΔΑΔΙΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ>, ο οποίος έχει στόχο, την παράδοση να μην την κρατά αποστεωμένη και μόνο σαν έκθεμα μουσειακό, αλλά να την διατηρεί ζωντανή και με σειρά εκδηλώσεων να την μεταλαμπαδεύει στις νεώτερες γενιές. Το πλήθος και η αρτιότητα των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου σήμερα, έδειξαν ότι αυτό είναι εφικτό και αξίζει όντως ιδιαίτερος έπαινος στους συντελεστές και ιδιαίτερα στα παιδιά.
Με την γιορτή της Αγίας Ιερουσαλήμ, προστάτιδας του Συλλόγου, στις 03.05.16 στο ομώνυμο εκκλησάκι, κλείνει ένας ακόμα εορταστικός κύκλος στην κωμόπολη. 
Δ.Ι.Καλπύρης2 σχόλια:

 1. Μπραβο για αλλη μια φορα στους Δαδιώτες που κανοντας πραξη το "η ισχυς εν τη ενωσει" γεμισαν ακομη μια φορα ασφυκτικα την πλατεια τους ... Ετη φωτος μακρια η αντιληψεις τους απο διπλανα χωρια που μιξοκλεγαν γιατι δεν ειχαν δουλεια - και ουτε θα εχουν -. Το αισιοδοξο ειναι οτι μπορει τα διπλανα χωρια να μην εχουν τουριστικη ζωη, εχουν ομως πνευματικη, αφου με τα στιχακια θα εκτωνοσουν για αλλη μια φορα την ανυπαρξια τους... Χρονια καλά - στους Δαδιωτες - .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ.....Να γράψουνε οι ποιητές...4 Μαΐου 2016 - 12:21 π.μ.

  Να γράψουνε οι ποιητές
  στα σκέτα δεν μπορούνε
  δώστε τους ερεθίσματα
  τους στίχους τους να πούνε.

  Ωραία αυτά που γίνονται
  στης Αμφίκλειας το μέρος
  αλλά εκεί αφήσανε
  τις έχθρες κατά μέρος.

  Το Σουβαλιώτικο χωριό
  θα ζεί μέσ' στη μιζέρια
  αφού ο φθόνος και τα μίση μας
  κάνουνε την καλύτερη
  με όλους μας παρέα.

  Φταίν' σίγουρα οι χωριανοί
  φταίνε κι οι αρχοντάδες
  μα παν' απ' όλα βέβαια
  φταίν τα "σαράντα πρόσωπα"
  που έχει ο καθένας μας
  κάνοντας σε όποιον βρεί μπροστά
  αβέρτα τεμενάδες.

  Σοφά το είπε κι ο πασάς
  τα παλιά εκείνα χρόνια
  ποτέ δεν θα μονιάσουμε
  θα ζούμε στη διχόνοια.

  ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή