Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ. ΓΙΟΡΤΕΣ "ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ". Πλήθος επισκεπτών τίμησαν τις εκδηλώσεις της Οικογένειας Αργυρίου(φωτο+βίντεο).

"Οίνος ευφραίνει καρδίαν ".... και πολλοί Σουβαλιώτες  αλλά  και  πάρα  πολλοί ξένοι  τίμησαν  το  Σαββατοκύριακο  28  και  29/5 τις καθιερωμένες πλέον ετήσιες εκδηλώσεις "Ανοιχτές πόρτες" των οινοποιείων Αργυρίου ( κρασιά "Έρωχος") .
Από  νωρίς  το  μεσημέρι.....

και  τις  δύο ημέρες  ο προαύλιος   χώρος  των  Ξενώνων  Αργυρίου  στην  Πλατεία  Αη Ταξιάρχη  στην  Πολύδροσο γέμισε  με  κόσμο.
Την εκδήλωση άνοιξε  με  ομιλία  της-καλωσόρισμα  η  Δέσποινα  Ν. Αργυρίου .
Στην  ιστορία  του κρασιού και  της οινοποιείας αναφέρθηκε  ο  Δημήτρης  Κατοίκος.
Προσφέρθηκαν  όλες  οι  ποικιλίες  κρασιών  από τους Αμπελώνες  Αργυρίου που  συνοδεύτηκαν  βέβαια  με  τα  απαραίτητα  μεζεδάκια αλλά  και  με  μουσική.
Το Σάββατο  έπαιξε  μια  ορχήστρα  τζάζ-ρόκ  και την  Κυριακή  η λαικορεμπέτικη ορχήστρα  Αργυρίου από τη Λαμία.
Καλές δουλειές  και  του  χρόνου.
Το καλωσόρισμα  της  Δέσποινας  Ν. Αργυρίου .
Ευχαριστούμε πολύ που μας τιμάτε με την παρουσία σας, στην ετήσια εκδήλωση  ΄΄ κρασιού΄΄,  ΄΄ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΄΄, που ανοίγει τις πόρτες του κάθε χρόνο για να υποδεχθεί τους συνεργάτες, τους οινόφιλους και τους φίλους της οικογένειας ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ώστε να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας για το καλό κρασί.
Σ’ αυτό το σημείο μου δίνεται η αφορμή για να κάνω μια αναδρομή στην ιστορία του ΄΄ ARGYRIOU WINERY΄΄.
Ο Νίκος Αργυρίου δημιουργός του οινοποιείου αυτού το 1995, άρχισε να φυτεύει το πρώτο του αμπέλι ξεκινώντας με μια τοπική ποικιλία ΄΄ το μαυρούδι΄΄, το οποίο αποτέλεσε τη βάση για το πρώτο κρασί που εμφιαλώθηκε τον ΄΄ ΕΡΩΧΟ΄΄.
Στη συνέχεια τα επόμενα χρόνια με διαδοχικές φυτεύσεις αμπέλου δημιούργησε και τον ΄΄ΛΕΥΚΟ ΕΡΩΧΟ΄΄, με μια τοπική ποικιλία την ασπρούδα.
Έτσι κάπως λοιπόν ξεκίνησε η διαδρομή στο κρασί, ώστε σήμερα να απολαμβάνουμε διαφορετικά είδη κρασιών, λευκά, ροζέ, κόκκινα με Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.
Άξιο αναφοράς εδώ είναι ότι ο Νίκος Αργυρίου ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που φύτεψε και αναβίωσε την παμπάλαια στερεοελλαδίτικη ποικιλία ΄΄ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ΄΄.
Έρχεται λοιπόν και η χρονιά 2000, όταν ξεκίνησε η ιστορία του οινοποιείου με την πρώτη εμφιάλωση κρασιών με σύγχρονο εξοπλισμό!
Τα επόμενα χρόνια ο Νίκος Αργυρίου προσπαθεί να αναδείξει ότι στον Παρνασσό μπορούν να δημιουργηθούν κρασιά με υψηλή ποιότητα πλήρως ανταγωνιστικά στην Ελληνική αγορά,
Το 2010 πια η δεύτερη γενιά εισέρχεται στην εταιρεία με τον Θανάση και την Δέσποινα Αργυρίου, να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το καλό κρασί όπως μας κληροδότησαν ο Νίκος και η Φανή Αργυρίου.
Στο σήμερα λοιπόν το 2016 οραματιζόμαστε όχι μόνο τη συνέχιση αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων του ΄΄ ARGYRIOU WINERY΄΄, με γνώμονα πάντα στην ποιότητα και στα υψηλά ΄΄standards΄΄ , που εσείς μας έχετε θέσει με βάση τις υψηλές απαιτήσεις σας.
Ευχαριστούμε πολύ για την εδώ παρουσία σας στις ΄΄ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ΄΄ .
Καλά να περάσετε






  










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου