Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Το υπερκόσμιο τοπίο των Ιμαλαΐων (Video)

Η αναρρίχηση στα ψηλά βουνά των Ιμαλαϊων αποτελεί άθλο που απαιτεί την υπέρβαση των ανθρωπίνων δυνάμεων. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει κανείς με λόγια τους λόγους που ωθούν τους ανθρώπους εδώ και αιώνες να ριψοκινδυνέψουν τις ζωές τους προκειμένου να κατακτήσουν τις ψηλότερες κορυφές της γης.....
Ίσως θα ήταν καλύτερα να δώσουμε το λόγο στις εικόνες. Ακολουθεί ένα εκπληκτικό time-lapse video από τα Ιμαλάια του Elia Saikaly. Ο ίδιος δηλώνει ότι : «Είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να αντιληφθούν το πόσο δύσκολο είναι να τραβάς φωτογραφίες ή να κινηματογραφείς σε τόσο μεγάλα υψόμετρα, όπου ο αέρας είναι αραιός και το οξυγόνο λίγο».
Και συνεχίζει: «Φανταστείτε να ζεις για εβδομάδες σε ένα αντίσκηνο στα 5.700 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο στόχος σου είναι να ανεβείς στο 6ο ψηλότερο βουνό του κόσμου (σημ.: στο Cho Oyu). Πριν λίγες ημέρες, ο σχοινοσύντροφός σου εγκατέλειψε την προσπάθεια, υποφέροντας από πνευμονικό οίδημα. Επιβίωσε χάρις στις προσπάθειες τις δικές σου και της ομάδας σου. Εσύ έχεις απομείνει μόνος στα Ιμαλάια μαζί με μια μικρή ομάδα Sherpa για να σε υποστηρίζει. Ενώ προσπαθείς να ζεσταθείς μέσα στη μικρή σου σκηνή, το μόνο που ακούς είναι η σιωπή των ουρανών των Ιμαλαϊων… και τα αδιάκοπα κλικ της φωτογραφικής σου μηχανής!
Στο 1:57 μπορείτε να δείτε τους ορειβάτες καθώς ανεβαίνουν προς την κορυφή των 8.201 μ. του Cho Oyu στις 03:00 π.μ., με θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Ναι, αυτά τα μικρά κινούμενα φωτάκια είναι άνθρωποι!».


http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου