Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Κοινή ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλιου Φωκίδας της ΠΕΓΔΥ (Πανελλήνιος Σύλλογος Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων) και του Συλλόγου Εργαζομένων Π. Ενότητας Φωκίδας, για την στέγαση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φωκίδας στο Ευπάλιο.

Στο ιδιόκτητο κτήριό τους στο Ευπάλιο  σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή , στεγάζονται  εδώ και χρόνια οι υπηρεσίες της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Ειδικότερα στεγάζεται  το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και το Αγροτικό Κτηνιατρείο  Ευπαλίου .....

Το κτήριο διαθέτει τους παρακάτω χώρους  α) δύο γραφεία, β) κτηνιατρικό εργαστήριο, γ) εξεταστήριο ζώων δ) βοηθητικούς χώρους διαχείρισης των ζώων, ε) χώρους για τον καθαρισμό και την υγιεινή φροντίδα των κτηνιάτρων και των βοηθών τους , στ) χώρους με ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους για την διατήρηση ευαίσθητων υλικών καθώς γίνεται  συλλογή  και αποθήκευση δειγμάτων με ύποπτες μολυσματικές νόσους,  όπως και  συλλογή δειγμάτων ύποπτων για πρόκληση ζωοανθρωπονόσων ζ) «εγκεκριμένη αποθήκη αποθήκευσης γεωργικών φαρμάκων», η) προαύλιος που χώρος χρησιμοποιείται για τις εξετάσεις των γεωργικών μηχανημάτων, θ) διαθέτει βιβλιοθήκη με συλλογή γεωργικών βιβλίων και περιοδικών καθώς και αρχειακό υλικό,  στο κτήριο  λειτουργεί ι) αίθουσα διδασκαλίας που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών όπως και για τις εξετάσεις των διπλωμάτων οδήγησης αγροτικών μηχανημάτων.
Το κτήριο επιπλέον διαθέτει ηλεκτρονικές υποδομές  και σύνδεση on line με τα δίκτυα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στα πλαίσια της συμμετοχής των υπηρεσιών σε  προγράμματα που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο . Παράλληλα ο  χώρος  χρησιμοποιείται από τους  αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα πλαίσια των καθηκόντων τους και της συνεργασίας τους με τους αγρότες της περιοχής. Σε εβδομαδιαία βάση το κτήριο χρησιμοποιεί και ο Γεωπόνος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ με έδρα την Άμφισσα για την εξυπηρέτηση της περιοχής του Ευπαλίου.
Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώσαμε ότι κάποιοι, που προφανώς δεν γνωρίζουν, ή αδιαφορούν για τις  υποδομές που απαιτούνται για την  εύρυθμη λειτουργία των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Φωκίδας, να προτείνουν την έξωσή τους ,  προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί η Αστυνομία του Ευπαλίου.
Κατανοούμε την ανάγκη κάποιων υπηρεσιών να βρουν χώρους στέγασης, όμως αυτό είναι δική τους ευθύνη και δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος  των υπολοίπων υπηρεσιών του Δημοσίου.
Ο Δήμος Δωρίδας  είναι θεμιτό να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες στους Δημότες του, όμως οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας δεν μπορούν να στεγαστούν στις δικές του εγκαταστάσεις στο Ευπάλιο , γιατί  δεν είναι κατάλληλες γι αυτήν την χρήση,  μιας και  δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές. Ακόμα και αν ο Δήμος πλήρωνε ένα σημαντικό ποσό για να διαμορφώσει τους χώρους , δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το Δημαρχείο Ευπαλίου, για να προσέρχονται  καθημερινά οι κτηνοτρόφοι  με τα ζώα  τους  για εξέταση,  ή θεραπεία  και να μεταφέρονται σε αυτόν τον χώρο ασθένειες  και παράσιτα. Αν προτίθεται ο Δήμος να παραχωρήσει χώρους και να χορηγήσει χρήματα  για την διαμόρφωσή τους, ας  τα χορηγήσει για να διαμορφώσει χώρους για την Αστυνομία.
Οι Γεωτεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Φωκίδας λειτουργούν υποδειγματικά στο πλαίσιο του δυνατού  και προσφέρουν εδώ και χρόνια  στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Δεν έχουν αντιπαλότητες με  άλλες υπηρεσίες  και δεν μπορούν να ανακατεύονται σε  παράδοξα σενάρια με λύσεις μπαλώματα ,  που δεν προσφέρουν καμία μόνιμη λύση , αλλά αντίθετα  περιπλέκουν  τα προβλήματα εμπλέκοντας στην δίνη τους  περισσότερες υπηρεσίες.
     
Για το Π.Σ. της ΠΕΓΔΥ
Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γραμματέας
                                                                                                            
Τσιάμης Απόστολος                                                                     Μιχαλάκης Πέτρος

Για το Δ.Σ του ΣΥΠΕΦ
Η  Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας


Λύτρα Φωτεινή                                                                              Τσιάλης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου