Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

FABRICA DE VINO -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΑΣΙΩΝ
ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ
ΤΣΩΛΗ - ΚΕΛΕΣΙΔΗ - ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ - ΜΑΝΩΛΕΣΑΚΗ
            Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, η άνοιξη έρχεται με καλύτερες προσδοκίες, που τείνουν να γίνουν και πεποιθήσεις. Η άνοιξη είναι η κατ’εξοχην εποχή της ανασύνταξης, της δημιουργίας, της αναπαραγωγής, της φιλοδοξίας για το καλύτερο.....

            Πέρασε ένας χειμώνας με πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα μας, είτε το δεις μετεωρολογικά είτε το δεις κοινωνιολογικά. Μια Ελλάδα που πασχίζει εδώ και 5 χρονιά να ανακάμψει, έχει καταντήσει σαν τον «μουντζούρη»... βάλλεται από παντού.
            Ένας χειμώνας που, αν και μας μοίρασε πολλά δεινά, μας πρόσφερε και μικρές οάσεις, όπως ωραίες εκθέσεις κρασιών (Βορεινά, Οινόραμα, Οινοτέλεια), όπου παρουσιάστηκαν εκατοντάδες οινοποιεία απ’ όλη την Ελλάδα. Όσοι τις παρακολουθήσαμε, σίγουρα θα διαπιστώσαμε και αρκετές απουσίες, καθώς γνωστά οινοποιεία, για δικούς τους λόγους, δεν κατέβηκαν στις εκθέσεις αυτές. Έτσι τώρα, το Fabrica de vino "προσφέρει το βήμα", αλλά έχει και την τιμή να παρουσιάσει 4 αγαπημένα οινοποιεία, που δεν είχαμε την χαρά να τα δούμε κατά τη φετινή περίοδο στις εκθέσεις.
            Τα παραπάνω οινοποιεία συμμετέχουν και στην φετινή λίστα by the glass του fabrica de vino.
            Λίγα λόγια για τα οινοποιεία που θα παρουσιάσουμε:           Ξεκινώντας με το οινοποιείο Τσώλη, στις 30 Μαρτίου και ημέρα Τετάρτη, ο Φίλιππος Κούκης (κι ελπίζουμε να παραβρεθεί και ο Κώστας Τσώλης – ο «τρελός» όπως λέμε εμείς στο Fabrica), ο συν-δημιουργός αυτών των μυθικών κρασιών από του Γαργαλιανους Μεσσηνιας, θα μας μιλήσει  για το πάθος  του, αλλά και θα μας εκμυστηρευτεί μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τα κρασιά τους τόσο μοναδικά.
            Στις 6 Απριλίου θα κατέβει από την βορινή αλλά και μακρινή Νάουσα, και πιο συγκεκριμένα από το Γιαννακοχωρι, η  Μαρία Κελεσίδου με τους συνεργάτες της για να μας μιλήσουν για το μικρό (μόλις 20.000 φιάλες συνολικά) αλλά και θαυματουργό  οικογενειακό οινοποιείο τους, αφού στον βλογημένο τόπο τους παράγουν κρασιά βιολογικής καλλιέργειας για πολύ απαιτητικούς ουρανίσκους.
            Στις 13 Απριλίου ο Σάκης (Διονύσης) και η Σούλα (Διονυσία) θα ανεβούν από την Αρχαία Ολυμπία (Λάντζοι Ηλίας) για να μας μιλήσουν και αυτοί για το οινοποιείο τους, που μεταξύ άλλων έχει και κάποιες πρωτιές, αφού πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο που ήταν ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας πράσινους τρόπους παραγωγής ενέργειας (γεωθερμία και φωτοβολταϊκά), αλλά και για τις γηγενείς ποικιλίες που έχουν αναβιώσει όπως ο Τινακτορωγος.
            Τέλος, την εβδομάδα πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα, και ημέρα Τετάρτη 20 Απριλίου, ο Σταύρος Μανωλεσάκης κατεβαίνει από μια περιοχή που, πέρα του ότι συνυπάρχει με μεγαθήρια του ελληνικού οινικού τοπίου, θεωρείται κι ένα από τα καλύτερα terroir της Ελλάδος, την Αδριανή Δράμας. Μη σας παρασύρει το όνομα που είναι κρητικό. Η αγάπη του για τον κρασί τον έφερε σε αυτό το σημείο της Ελλάδας, εξού και η προσωνυμία του οινοποιείου «Γέννημα Ψυχής».
Ανακεφαλαιώνοντας, να σημειώσω στο notebook, μην ξεχάσω:
30 Μαρτίου Οινοποιεία Τσωλη Μεσσηνία
                               6 Απριλίου               #         Κελεσιδη Νάουσα
                             13 Απριλίου               #          Μπριντζικη Ηλεία
                             20 Απριλίου               #          Μανωλεσακη Δράμα
            Η συμμέτοχη στις παραπάνω παρουσιάσεις θα έχει ένα αντίτιμο 10 ευρώ. Μετά το πέρας της παρουσίασης θα υπάρχει μπουφές με εδέσματα από την κουζίνα του Fabrica de vino.
            Και για εσάς, τους φίλους προαγωγούς που θα λάβετε αυτό το δελτίο τύπου, θα θέλαμε να σας συστήσουμε έναν άνθρωπο που πιθανότατα θα αποτελέσει πολύτιμο συνεργάτη σας. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη, φωτογράφο και σεναριογράφο Μιχάλη Αναστασίου, με τον οποίο μας συνδέει μακρόχρονη φιλία. Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις μας είχαμε την ευκαιρία να δούμε πρόσφατες δουλειές του, σχετικές με την οινοποιία, και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε. Σας στέλνουμε δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε ένα εταιρικό video των αμπελώνων Ζαχαριά [https://vimeo.com/118488059],  και ένα slide show (σειρά φωτογραφιών) από το Κτήμα Μητραβέλα [https://vimeo.com/152182173]. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα (Official Website) του Μιχάλη Αναστασίου [www.michalisanastasiou.com], όπου, εκτός από το να κάνετε μια ενδιαφέρουσα περιήγηση στο έργο του, θα βρείτε και στοιχεία επικοινωνίας για την περίπτωση που θα θέλατε να συζητήσετε μαζί του για κάποιο θέμα προβολής της εταιρείας σας που σας απασχολεί ή για να του προτείνετε κάποια συνεργασία.

                                                                                                    Με εκτίμηση

                                                                                              Fabrica de vino team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου