Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ
Την Παρασκευή στις 4 Μαρτίου στις 6.οομ.μ στο μόλο της Ιτέας,  σε ένα γεύμα, σαν αυτά που βλέπουμε μέσα από  τις ασπρόμαυρες κινηματογραφικές ταινίες… όπως παλιά, που τρώγαμε όλοι μαζί στις γειτονιές… .
Για να δώσουμε, χρώμα, οσμή, γεύση, στις ανθρώπινες σχέσεις. Θα μαγειρέψουμε  ζωντανά, και επί τόπου θα φάμε όλοι μαζί…    Δεν είναι συσσίτιο … Δεν είναι ελεημοσύνη… Είναι απλά ένα γεύμα, που το τρώμε όλοι μαζί στο δρόμο.
Σκοπός αυτής της πρόσκλησης είναι να μοιραστούμε την θαλπωρή της μεγάλης παρέας μαγειρεύοντας και τρώγοντας όλοι μαζί και μαζεύοντας τρόφιμα που θα τα προσφέρουμε  στον « Άλλο Άνθρωπο», για να τα προσφέρει  κι αυτός με την σειρά του μαγειρεύοντας , σε αυτούς που έχουν χτυπηθεί από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.
«Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν κάνει «φιλανθρωπία», ούτε «ελεημοσύνη». Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ξεκινήσουν  παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.
 «Μια αστραπή είναι η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε»… Προλαβαίνουμε, να γίνουμε άλλοι… Να παλέψουμε με το θεριό που θρέφουμε μέσα μας, και να το μετατρέψουμε σε ΕΜΕΙΣ.. Να ζωγραφίσουμε, το δικό μας παράδεισο, με αληθινά χρώματα, όχι μουσαντένια και σκοτεινά… Μα να είναι λουσμένα με το φως της αγάπης και της αλληλεγγύης… Και να θυμόμαστε , πως « η πέτρα, το ατσάλι, το σίδηρο, δεν αντέχουν, μα ο άνθρωπος αντέχει»… και επιβιώνει…. όταν λέγεται αληθινός άνθρωπος…
Σας περιμένουμε !!!!
Άμεση ανάγκη τροφίμων : Καφέδες όλων των ειδών , μαρμελάδες, μέλι τσάι , κουλουράκια , λάδι, καρυκεύματα , ζυμαρικά, όσπρια, πελτέ ντομάτας, (όχι επώνυμα), συσκευασίες αλουμινένιες , γάντια μια χρήσεως, χαρτοπετσέτες, κουζινόχαρτο ή ό,τι άλλο θεωρεί ο καθένας μας ότι μπορεί να προσφέρει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…….ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου