Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ¨Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑ¨ ή ¨Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΙΤΥΩΝ¨

Στην χώρα των αυτόνομων ορεινών φυλών μιας γενιάς των επιδρομέων, που κατέλαβαν γύρω στον 7ο μ.Χ. αιώνα  μεγάλο μέρος της Μακεδονίας και των Ελληνικών εδαφών, υπάρχει μια ξεχασμένη πόλη η Βέλισσος κοντά στην αρχαία Βυλάζωρα.......

Σ αυτήν λοιπόν την ευλογημένη πόλη, πριν πάρα πολλά χρόνια γεννήθηκε ένα σημαντικότατο τέκνο. Πολλοί πιστεύουν ότι ήταν απόγονος του Μέγιστου Στρατηγού Βελισσάριου. Του στρατηγού που έκανε τόσες κατακτήσεις , που θα μπορούσαν, κατά την γνώμη πολλών ιστορικών ,  να συγκριθούν μόνο με αυτές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το τέκνο αυτό για ένα μυστήριο λόγο ονομάστηκε Βελίς . Περίεργο όνομα για ένα παιδί  που ευνοήθηκε από την φύση με εξαιρετικά προσόντα . Προσόντα, που θα το βοηθούσαν να διακριθεί στους αγώνες για την προστασία της φύσης .
Σαν τον πρόγονο  του ανέπτυξε από μικρός σπουδαίες στρατιωτικές και οργανωτικές ικανότητες στην καταπολέμηση των προαιώνιων εχθρών των πόλεων , των δρυμών και των δασών , τα Πεύκα (Πιτύες)  . Κατά τους επιστήμονες και επαΐοντες στην δασοκομία , τα πεύκα κατατάσσονται στην χωρία των παρασιτικών φυτών . Όπως και τα μεγάλα πνεύματα των Φυσιοδιφών , το παιδί αυτό ανακάλυψε , ότι τα πεύκα εμποδίζουν την ανάπτυξη πάμπολλων  φυτών γύρω απ αυτά ,  πλην πέντε έξι εξαιρέσεων (κυκλάμινα , κέδρα και έλατα κ.α.) .

Σαν κυρίαρχο , λοιπόν , σκοπό της σημαντικής του σταδιοδρομίας επέλεξε την σωτηρία της μητέρας φύσης από την Πιτύ . Επηρεασμένος ο δυναμικός νέος από την αναφορά του Ηρόδοτου στο έργο του ΙΣΤΟΡΙΑΙ  (…..μόγις κοτὲ μαθὼν τῶν τις πρεσβυτέρων εἶπε τὸ ἐόν, ὅτι πίτυς μούνη πάντων δενδρέων ἐκκοπεῖσα βλαστὸν οὐδένα μετίει ἀλλὰ πανώλεθρος ἐξαπόλλυται ….) έταξε τον εαυτό του στον υπέρτατο αυτό σκοπό .  Δεν πολυκατάλαβε το νόημα του Ηροδότου , αλλά το σημείο με την λέξη «πανώλεθρος» τον συγκλόνισε  αλλά και τον χαλύβδωσε να πάρει την ιστορική αυτή απόφαση . Και βέβαια την τελική του απόφαση δικαίωσε ο θρύλος του ληστή Σίνη (ο οποίος κατά μια εκδοχή ήταν Αλβανικής καταγωγής , και επειδή η Αλβανία , γεωγραφικά είναι εχθρά και κοντά  στην γενέτειρα του Βέλισσο  , δημιουργήθηκε  στο μυαλό του μια ακόμη απέχθεια για τα πεύκα) 
Στην πορεία της πολυσήμαντης παρουσίας του στην γη , συνάντησε για εξαιρετική του τύχη την Αυτοκράτειρα των Θαλώνων ( ορεινής χώρας με απολυταρχική διακυβέρνηση , όπως άλλωστε και όλα τα τότε γνωστά κράτη της διαιρεμένης Μπανανίας )την  Αικατερίνη την Εναργή .
Με την τότε επικρατούσα αντίληψη η Αικατερίνη η Εναργής  , ήταν μακρινή απόγονος της Θεοδώρας της συζύγου του Αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Αυτή η άποψη δεν  ήταν τόσο αστήρικτη , καθόσον την ίδια αποφασιστική στάση , και το ίδιο ψυχικό σθένος είχε και η εν λόγω απόγονος στην τήρηση της τάξης της φύσης και στην πάταξη των παρασίτων , που εμόλυναν την καθαρότητα των ορμανιών και των δρυμών .
Η Αικατερίνη η Εναργής με την παρότρυνση του , Στρατηγού της πλέον , Βελίς εκήρυξε απηνή πόλεμο στα παράσιτα που παρεπιδημούσαν στα δάση  της Επαρχίας  της Σίβαλλας .
Η ορεινή Σίβαλλα ήταν μια επαρχία της Θαλωνίας , που κατοικείτο από κατοίκους ευφυείς , γοητευτικούς , πλην όμως απαθείς και τρηφυλούς .Δεν έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στην επέλαση των παρασίτων Πιτύων . Δεν κατανόησαν τον κίνδυνο της ύπαρξης  τους εν μέσω του δρυμού.
Έχοντας έτσι την έλλειψη αντίδρασης από μέρους των αυτοχθόνων Σιβαλλαίων , με την καθοδήγηση του στρατηγού Βελίς και την συμπαράσταση του λαού των Καλιαίων ( οι οποίοι , λόγω του μικρού τους αναστήματος ονομαζόντουσαν  και Χαμηλοί ) , η Μεγάλη Αυτοκράτειρα κατακρεούργησε εκατοντάδες παράσιτα , στα πέριξ όρη. Η νίκη είχε ολοκληρωτικό χαρακτήρα , και έδωσε τον τίτλο στον θρίαμβό της  Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑ  (Τίτλος που δεν έχει ακόμη εξηγηθεί ετυμολογικά , αλλά εικάζεται ότι κάτι καλό βρέθηκε μετά την σφαγή των παρασίτων).
Και για επισφράγιση του θριάμβου , όπως έκαναν και οι εξ ανατολής προγονοί της , οι Ούννοι δεν άφησε να θαφτούν τα πτώματα των μισητών αντιπάλων . Τα άφησε άθαφτα να σκυλεύονται εις τους  αιώνας.
Μετά τον θρίαμβο του νέου αρχιστράτηγου Βελίς για την κυριαρχία της Αυτοκράτειρας , η αυλή και οι συντελεστές του θριάμβου αποσύρθηκαν στα πολυτελή τους ενδιαιτήματα απολαμβάνοντας την δόξα της περιφανούς νίκης τους . Δυστυχώς όμως έκτοτε (αιώνες τώρα ) ουδεμία ιστορική παρουσία τους καταγράφηκε . Παρά τις εκκλήσεις των υπηκόων για μια παρουσία στον Ιππόδρομο με σκοπό να τους επευφημήσουν , καμία απάντηση δεν δόθηκε .Εξαφανίστηκαν .
Οι παραδόσεις και οι θρύλοι αναφέρουν ότι όπως και η μυθολογική Νύμφη Πιτύς , που ήταν από την ορεινή Αρκαδία , την γλύτωσε από τον λάγνο Πάνα ,είναι πιθανό μερικά παράσιτα να διαφύγανε της σφαγής και να κρύφτηκαν σε πιο απρόσιτα ρουμάνια . Και εξ αυτού πιθανολογούν ότι μια ομάδα παράσιτων μια ασέληνη νύχτα εισέβαλε στα ανάκτορα και καταβρόχθισε Αυτοκράτειρα , Αυλή , καμαρίλα , μερικούς χαμηλούς , καθώς και τον άμοιρο ήρωα Βελίς .
Λέγεται δε ότι δεν έμεινε ούτε παϊδάκι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αντιγραφή από τον  Ιστορικό αναλυτή  ΧΙΚ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ

12 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.....8 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:13 μ.μ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΧΡΗΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ " ΣΤΑΣΗ ΒΡΗΚΑ "?

    ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΟΡΜΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ
    ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ
    ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

    ΑΝΤΙ "ΠΙΤΥΩΝ" ΦΤΥΣΕ ΤΟΥΣ
    ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΣ ΚΑΝΕΝΑ
    ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΤ' ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΣΑ ΕΝΑ.

    ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΟΝ' ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΣΟΥ
    ΝΑΝΑΙ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΟ
    ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
    ΝΑΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΛΕΓΑΝΕ
    ΤΑΧΑ ΘΑ ΠΑΝ' ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
    ΗΤΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ?

    ΟΛΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ
    ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΣΑΣ
    ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΒΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΑ ΕΔΩΣΕ
    ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΝΤΑ ΤΟΥ
    ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω Κε (?) . Απλά παραθέτω ιστορικά ντοκουμέντα , τα οποία είναι (λέγω είναι) , δυνατόν να σωφρονίσει μερικούς ανευθυνοϋπεύθυνους Θεσηκένταυρους . Οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν Τσάροι , αγνοούν καταγγελίες ,αγνοούν παράπονα ,αγνοούν το καθήκον τους, λες και τους χρωστάει η Πολιτεία την θλιβερή παρουσία τους στις θέσεις αυτές , όπου με το προσχήμα (και καλά) γλισχρής απολαβής , μετέρχονται νέων πρωτότυπων διαδικασιών καταναλώνοντας την περιουσία , όχι μόνο του χωριού μας αλλά και όλων των Ελλήνων. Το δάσος ανήκει σε όλους μας ,είναι η ανάσα μας , είναι το νερό μας , είναι η ζωή μας, και οφείλουμε να το υπερασπιζόμαστε και να το προστατεύουμε . Αυτά

      Διαγραφή
  2. Τον 19ο αιώνα τα βιβλία του ιστορικού ΧΙΚ είχαν απαγορευθεί, διότι εδιδαν αλλη εξήγηση για την προέλευση της ανθρώπινης ζωής.Επί των ημερών μας ομως δικαιώθηκε διότι ρίχνουν φώς εις την προέλευση των εξωγήηνων οντων που κατσικώθηκαν εν τη Σιβαλλίαν και κατατρώγουν την χλωρίδαν (πυτίες) και πανίδαν (sus scrofa domesticus) .
    Oι επιστήμονες δίδουν απόλυτη προτεραιότητα εις το γεγονός και το μελετούν ταυτόχρονα με το φαινόμενο του Β.Κορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ,πρός εύρεση λύσης,

    Pap Test

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσφιλέστατε ΠΑΠ ΤΕΣΤ , οι συγγραφές του ΧΙΚ είχαν και έντονη προσωπική άποψη με συναισθηματική φόρτιση, και μεροληπτική θέση υπέρ των Πιτυων .Θέση η οποία κατά τους ειδικούς αλλοίωνε την ορθότητα της Ιστορικής αλήθειας . Για τον λόγο αυτό απαγορεύτηκαν ώς αιρετικά . Λίγα πλέον διασώζονται και τα έχω στην κατοχή μου . Όταν συντρέξει λόγος θα τα ανασύρω από την κρύπτη , που τα έχω φυλαγμένα .
      ΥΓ Κύριε ΠΑΠ Η Επαρχία , που πλέον έχει συρικνωθεί σε χωριό, ονομαζόταν Σίβαλλα

      Διαγραφή
  3. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
    ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΣΟΥΒΑΛΑ
    ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ
    ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ
    ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΣΟΥΜΕ ΚΟΡΜΟΥΣ
    ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
    ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ
    ΜΕΓΑΛΗ ΜΑ----ΚΙΑ
    -Ζ-



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΖΟΡΟ ΕΚΔΙΚΗΤΗ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
    ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ
    ΣΒΗΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.

    ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΛΟΓΟ
    ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΠΑΘΙ ΣΟΥ
    ΚΙ ΟΡΜΗΣΕ ΚΑΤΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
    ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

    Ο "ΤΡΟΜΕΡΟΣ" Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ
    ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΠΑΡΕΑ
    ΡΑΧΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΩΡΑΙΑ.

    ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ
    ΜΟΝ' ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ
    ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

    ΑΥΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΑΓΡΑΨΕ
    Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
    ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

    ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
    ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΥΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΥΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΙΝΟΜΕΝΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ
    ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Του γνωστού Ιστορικού Κου ΧΙΚ ,του έχουν διαφύγει ορισμένα μεταγενέστερα συμβάντα , και έτσι δεν είναι αρκετά ενημερωμένος. Λοιπόν , από αψευδείς μαρτυρίες , η Αικατερίνη των Θαλώνων δεν καταβροχθήθηκε από παράσιτα , αλλά έχει σαλέψει(εμωράνθη κατά τους λόγιους,από όπου και φράση "μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι") και είναι σε άσυλο αλυσοδεμένη , γι αυτό δεν μπορεί να βγεί στον Ιππόδρομο να επευφημηθεί κατά πως της αξίζει . Ο δε Στρατηγός Βελίς εμφανίστηκε να κυνηγά με ιδιαίτερη σφοδρότητα Χριστουγεννιάτικα έλατα στις Επαρχίες της επικράτειας της Αυτοκράτειρας . Για την έντονη του δραστηριότητα έχει πάρει το προσωνύμιο ο Αγριος ή αλλιώς Βελισάγριος . Αυτά κύριε ΧΙΚ για να ενημερώσεις την Ιστορική σου αναφορά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΠΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΕΣ
    ΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ
    ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΛΙΚΟΥΣ
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΜΟΥΣ.
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΝΗΜΕΙΟ
    ΤΟΥ ΧΙΚ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ
    ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ
    ΘΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ
    ΠΟΥ ΑΙΦΝΗΣ ΜΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ
    ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ
    ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ
    ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΣΙΒΑΛΛΙΑ

    AVANTI POPOLO BANTIERA ROSSA
    -Z-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΩΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ......ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙ.... ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΞΑΚΟΥΣΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΥΙΟΥ...9 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:31 μ.μ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΓΥΡΙΣΑ
    ΚΑΙ ΕΦΕΡΑ ΠΑΤΑΤΕΣ
    ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΕΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
    ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.

    ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ
    ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ
    ΓΙΑΤΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ
    ΣΤΟ ΔΥΣΜΟΙΡΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.

    ΤΑ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
    ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ
    Ο ΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΗΞΕΙΣ.

    ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΟΡΜΟΙ ΑΜΑΖΕΥΤΟΙ
    ΡΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕΣ' ΤΟ ΔΡΟΜΟ
    ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ
    ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΩΜΟ.

    ΕΣΕΝΑ ΣΤΟΠΑ ΓΙΟΚΑ ΜΟΥ
    ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ
    ΤΙ ΘΕΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ
    ΜΕ ΤΙΣ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ.

    ΔΕΝ ΣΟΥ 'ΠΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ' ΑΥΤΑ
    ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ
    ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΠΑΛΙ ΤΡΑΒΗΞΕ
    ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡΙΑ.

    ΕΜΑΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΜΠΟΡΕΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΑ 'ΚΑΝΕ
    ΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΓΗΓΟΣ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΖΟΥΜΕ
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

    ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΕ
    ΚΑΙ ΞΑΚΟΥΣΤΕ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ
    ΔΕΝ Σ' ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ
    ΜΑ ΕΓΩ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΙΔΑ.

    ΠΑΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΤΟ ΜΗΝΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΖΟΡΟ
    ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ?
    ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΥΚΑ,
    ΚΑΙ ΠΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
    ΣΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΗΝ ΘΕΑ
    ΝΑ ΡΙΞΟΥΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ
    ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΑΝΙΑ,
    ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΑΛΗΘΙΝΑ
    ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ
    ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΥΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
    ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΕΙ
    ΔΕΝ ΘΑΧΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ
    ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
    ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ,
    ΕΑΝ ΧΑΣΕΙ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ..

    ''Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ''


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ...11 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:58 μ.μ.

    ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ
    ΕΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
    Ο ΘΕΙΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑ
    ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟΝ ...ΑΕΡΑ.

    ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΕ
    ΚΑΙ ΤΟΚΑΝΕ ΣΗΜΑΙΑ
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΟΠΑΡΕΑ?

    ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ
    ΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΑΣ ΨΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.

    ΜΑ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ
    ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ
    ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΠΕΔΟΚΡΙΤΙΚΗ
    ΚΑΙ ΑΣΣΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ.

    ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ
    ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΜΑΣ
    ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΓΕ ΑΜΦΙΣΣΑ
    ΓΙΑ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ.

    ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΖΙ
    ΠΗΡΕ ΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
    ΕΛΙΕΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝΕ
    ΚΙ ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΞΥΔΙ.

    Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ




    ΑπάντησηΔιαγραφή