Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι αγρότες - Συνεχίζουν στα μπλόκα

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν στην πλειοψηφία τους οι αγρότες, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις προτάσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση. Αν και οι εκπρόσωποι των αγροτών, που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό, έκαναν λόγο για «ουσιαστικό διάλογο» και «καλή αρχή», δήλωσαν ότι οι προτάσεις απείχαν αρκετά από τα αιτήματά τους.....
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας πρόκειται να έχουν την Τρίτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος τους.
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισανοι αγρότες στο μπλόκο των Τεμπών και προχώρησαν στο κλείσιμο της εθνικής οδού. Την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να κλείσουν και την γέφυρα του Στομίου, αποκλείοντας έτσι την κυκλοφορία και από τον παραλιακό άξονα του νομού που χρησιμοποιείται ως εναλλακτική διαδρομή, ενώ υπάρχουν προτάσεις να κλείσουν και οι σιδηροδρομικές γραμμές.
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν και τα 12 ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου δήλωσε στην ΕΡΤ ο αγρότης Δημήτρης Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί περισσότερο βάρος στο μπλόκο του Ισθμού και στο μπλόκο της Νεστάνης.
Και οι αγρότες των Μικροθηβών σκληραίνουν την στάση τους ως απάντηση στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από την Τρίτη αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου μπλόκου στην Κεφάλωση Αλμυρού, ένα ακόμη πιο νευραλγικό σημείο επί του ΠΑΘΕ που δεν προσφέρεται για σύντομες εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να προκληθεί γενικό κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ.
Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Μαλγάρων, Αχιλλέας Καμπούρης,εξεφρασε τη δυσαρέσκειά του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν βγήκαμε ηττημένοι, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, ο κόσμος πήρε το μήνυμα και είναι εξαγριωμένος». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο, είναι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επισήμανε πως «πλέον στο τραπέζι μπαίνουν και προτάσεις για εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, πέραν του επ’ αόριστον αποκλεισμού που ξεκινήσαμε και πάλι σήμερα».
Ως «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», χαρακτήρισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, τη στάση και θέση της κυβέρνησης και αγροτών στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».
Πιο αποφασισμένοι από ποτέ να παραμείνουν στα μπλόκα που έχουν στήσει εδώ και ένα μήνα, εμφανίζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο. Ο συντονιστής, Δημήτρης Μόσχος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Εμμένουμε στις αρχικές μας θέσεις και ζητάμε να αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και να ληφθούν μέτρα προς την μείωση του κόστους παραγωγής, αφού σε αντίθετη περίπτωση ο πρωτογενής τομέας θα αφανιστεί, ιδίως οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι». Βέβαια, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «παραμένουμε με το βλέμμα καρφωμένο στις εξελίξεις στις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένουμε και το κείμενο 25 σημείων που θα δώσει αύριο στη δημοσιότητα η κυβέρνηση για τον πρωτογενή τομέα».
Σε νέο μπλόκο στην εθνική οδό Αγίου Νικολάου-Ηρακλείου, στον κόμβο Μαλίων-Οροπεδίου από το πρωί της Τρίτης θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου, όπως αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας. Οι ίδιοι δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί, με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά αυτοκίνητα, στην Εθνική Οδό για το κλείσιμο της επ” αόριστον όπως αναφέρουν, εκφράζοντας την αντίθεση τους για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και διεκδικώντας την απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου