Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

820.000 σε 3 μεγάλα έργα στη Φωκίδα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ θα εκτελεστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψε τις συμβάσεις με τους αναδόχους.
Αναλυτικά σε δελτίο τύπου της περιφέρειας αναφέρονται τα εξής:.....
 
Τις συμβάσεις τριών μεγάλων έργων στη Φωκίδα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.
Πρόκειται για τα έργα:
1.Αποκατάσταση ζημιών ασφαλτικού οδοστρώματος και τεχνικών έργων στην Εθνική Οδό Ιτέας-Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Το εν λόγω έργο προβλέπει τη συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Ν.Ε.Ο. Ιτέας-Αντιρρίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει ρηγματώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα. Λόγω παλαιότητας του οδοστρώματος, των υφισταμένων ρηγματώσεων και των κατακρημνίσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, υπάρχει επικινδυνότητα ολισθηρότητας και διεύρυνσης των μερικών αστοχιών.
 
2.Αποκατάσταση Ασφαλτικού Οδοστρώματος  και τεχνικών έργων επί της υπ αριθμ 48 Ε.Ο  Άμφισσα- Λιδωρίκι- Όρια Νομού και Άμφισσα-Δελφοί-Όρια Νομού, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
 
Το έργο προβλέπει την αποκατάσταση των ζημιών σε τμήματα του ασφαλτικού οδοστρώματος επί της  υπ αριθμ  Νο 48  παλαιάς Ε.Ο  από Άμφισσα έως Φράγμα Μόρνου –Ευπάλιο. Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κεντρική αρτηρία  που συνδέει  τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής, καθώς και το Νομό Φωκίδας με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η σημερινή κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλά τμήματα παρουσιάζει μεγάλες φθορές και καθιζήσεις, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη  την κίνηση των οχημάτων . 
 
3.Βελτίωση επαρχιακού δρόμου Κονιάκου-Κάτω Μουσουνίτσας (Β’ φάση), προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.
 
Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η συντήρηση και βελτίωση τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού Φωκίδας και ειδικότερα: στην Επαρχιακή Οδό αρ. 5 συντήρηση και επισκευή στο τμήμα Κάτω Μουσουνίτσα- Κονιάκος και στην Ν. Εθνική Οδό Ιτέας-Ναυπάκτου στη θέση γέφυρα Αγίου Σπυρίδωνα. Στο μεν πρώτο τμήμα γίνονται παρεμβάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βατότητα στο δρόμο λόγω των πολλών υδάτων στο οδόστρωμα της οδού, με την κατασκευή τεχνικών έργων απορροής όμβριων υδάτων, ενώ στο δεύτερο θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα της Ε.Ο. Ιτέας-Ναυπάκτου στο ύψος του Αγίου Σπυρίδωνα, η οποίο έχει υποστεί αποκάλυψη οπλισμού λόγω έντονης υγρασίας από το κατάστρωμα της οδού.
 
Ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρόκειται για τρία έργα σημαντικά. Η ασφάλεια στις μετακινήσεις, δεν είναι απλή προτεραιότητα, είναι υποχρέωση και πάντα προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε κονδύλια που έχουν αυτό τον σκοπό. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι τα σημαντικά έργα είναι αυτά που βελτιώνουν τις συνθήκες της καθημερινής και δίνουν ποιότητα ζωής\".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου