Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου....Η Εκκλησία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου.....

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

TA BOYNA ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Γνωρίστε τα πιο γνωστά βουνά της Ελλάδας.

Πανύψηλα βουνά, με κατάφυτες πλαγιές και εντυπωσιακές χαράδρες. Ορεινοί όγκοι επιβλητικοί και ταυτόχρονα σαγηνευτικοί. Γνωρίστε τα πιο γνωστά βουνά της Ελλάδας....

Καλωσορίσατε στην τρίτη πιο ορεινή χώρα της Ευρώπης μετά τη Νορβηγία και την Αλβανία. Παρόλο που η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για το αρχιπέλαγός της, ένα 80% της χερσαίας της έκτασης καλύπτεται από ορεινούς όγκους. Γνωρίστε τα «μαγικά» βουνά της Ελλάδας: από την κορυφή του Βαρνούντα στον Γράμμο, από τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου στον μοναδικό Όλυμπο των 12 θεών, από το καταπράσινο Πήλιο στον «αρσενικό» Ταΰγετο και από εκεί στη γλυκιά αγριάδα, που έχουν τα Αστερούσια της νότιας Κρήτης. Η μαγευτική φύση της ηπειρωτικής Ελλάδας θα σας γοητεύσει.

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταυτίσει τα βουνά με τους θεούς τους. Ο Όλυμπος ήταν η έδρα του δωδεκάθεου, ο Ελικώνας το βουνό των Μουσών, το Μαίναλο η κατοικία του Πάνα, ο Παρνασσός το βουνό του Απόλλωνα. Αντιθέτως, για τους σύγχρονους Έλληνες τα βουνά ήταν ανέκαθεν το δικό τους «καταφύγιο», μια ελεύθερη γωνιά με καταλυτική γοητεία και προκλητική επιβλητικότητα. Κατακτήστε τις κορυφές τους και δοκιμάστε τα όριά σας. Κατάλληλα για… περιπετειώδεις αθλητικές δραστηριότητες, στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα διασχίσετε φαράγγια και θα αναρριχηθείτε στις ορθοπλαγιές - εγχειρήματα απαιτητικά που όμως προσφέρουν απέραντη ηρεμία, ικανοποίηση, ενέργεια και πάνω από όλα ψυχική ανάταση.
Οι Εθνικοί δρυμοί της Ελλάδας



Από το 1938 καθιερώθηκε στην Ελλάδα ο θεσμός του Εθνικού Δρυμού, για να προστατευθούν οι τόποι με ιδιαίτερη οικολογική, βιολογική, γεωμορφολογική και αισθητική αξία. Στον πυρήνα του Δρυμού απαγορεύεται κάθε εκμετάλλευση και κάθε ανθρώπινη παρέμβαση, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το οικοσύστημα. Γύρω από τον πυρήνα υπάρχει η περιφερειακή ζώνη, όπου επιτρέπονται ελεγχόμενες, ήπιας μορφής παρεμβάσεις, όπως η δημιουργία εκτροφείων θηραμάτων, η κατασκευή χώρων στάθμευσης, η κατασκήνωση, η υλοτομία κ.λπ.



Μέχρι σήμερα 10 περιοχές στην Ελλάδα έχουν κηρυχθεί Εθνικοί Δρυμοί: Όλυμπος, Πάρνηθα, Παρνασσός, Αίνος Κεφαλληνίας, Σούνιο, Οίτη, Σαμαριά, Βάλια Κάλντα, Πρέσπες, Βίκος–Αώος. Επισκεφθείτε τους και μαγευτείτε από την πλούσια και άγρια φύση, το τοπίο και την απέραντη γαλήνη, που θα σας προσφέρουν.
Δημοφιλή βουνά στην Ελλάδα
1. Όλυμπος: Το ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα. Μεγαλοπρεπές επιβλητικό σχήμα. Απίθανος φυσικός πλούτος. Κατοικία των 12 θεών της αρχαιότητας και θρόνος του Δία. Η κλασική ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του, τον Μύτικα (2.917 μέτρα), διαρκεί πάνω από 6 ώρες και η εμπειρία είναι αξέχαστη. Στους πρόποδες του βουνού το μαγευτικό αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.
2. Παρνασσός: Στην αγκαλιά του Παρνασσού φωλιάζει το ιερό του θεού Απόλλωνα, το μαντείο και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, αλλά και η κοσμοπολίτικη Αράχωβα με άρτιες ξενοδοχειακές μονάδες και παροχές υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Ο Παρνασσός όμως είναι φημισμένος για τα χιονοδρομικά κέντρα του, που προσελκύουν κάθε χειμώνα χιλιάδες σκιέρ.
3. Ταΰγετος: Ένας θεόρατος κώνος δεσπόζει πάνω από τη Σπάρτη. Είναι ο Προφήτης Ηλίας, η ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου και ολόκληρης της Πελοποννήσου, με υψόμετρο 2.404μ. Το «παρατσούκλι» του βουνού είναι Πενταδάκτυλος, από τις πέντε ψηλότερες κορυφές του, που μοιάζουν με τα δάκτυλα ενός κλειστού χεριού. Δεκάδες χιλιόμετρα σηματοδοτημένων μονοπατιών σας περιμένουν.

4. Πήλιο: Αυτό το βουνό είναι γνωστό ως το βασίλειο των Κενταύρων. Το πράσινο αγναντεύει το Αιγαίο και ξαφνικά βουτά απότομα στο μπλε της θάλασσας. Σαν το Πήλιο δεν υπάρχει άλλο βουνό στην Ελλάδα. Οργιώδης βλάστηση, άφθονα τρεχούμενα νερά, τεράστιο δίκτυο από καλντερίμια και πάνω από 70 πετρόχτιστα ζωντανά χωριά με μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα.
discovergreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε, τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.