Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ξεπληρώνει ένα χρέος 100 ετών βοηθώντας τους πρόσφυγες στη Λέσβο - ΦΩΤΟ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία του Ed St’George που τον Νοέμβριο ήρθε από την Καλιφόρνια στην Λέσβο με σκοπό να ξεπληρώσει ένα χρέος που μετρά 100 χρόνια.
Ο Ed St’George μη γνωρίζοντας κανένα στη χώρα, έφτασε στη Λέσβο και άρχισε να αναζητά κάθε πιθανό τρόπο για να βοηθήσει τόσο τους πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί όσο και τους ντόπιους που τους περιέθαλπταν......

Προσπαθούσε να φανεί χρήσιμος με κάθε τρόπο, κουβαλούσε σκουπίδια, ρούχα και σωσίβια για αρκετό καιρό χωρίς να διηγηθεί σε κανέναν τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή του την πράξη.
Ο Παναγιώτης Σαμαράς, γνωστοποίησε την ιστορία του Ed St’George στη σελίδα του στο facebook την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο  Ed St’George γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι κυνηγημένοι για τις πολιτικές τους θέσεις έφυγαν το 1949 για την Αμερική.
Ωστόσο συγκλονισμένος από το προσφυγικό ζήτημα και τον αγώνα των κατοίκων της Λέσβου, επέστρεψε στην Ελλάδα, για να βοηθήσει.
«Οι γονείς μου έφυγαν μωρά προσφυγόπουλα από τη Μικρά Ασία. Τα αδέρφια τους που έμειναν πίσω χάθηκαν όλα στον πόλεμο. Η βάρκα του πατέρα μου βούλιαξε λίγο έξω από το Μόλυβο και οι Έλληνες τους έσωσαν. Τους έβαλαν στα σπίτια τους, τους τάισαν, τους έντυσαν και τους αποχαιρέτησαν στο ταξίδι τους προς Αθήνα.
Σε αυτά τα βότσαλα πάτησαν και οι γονείς μου πριν 100 σχεδόν χρόνια!
Οφείλω τη ζωή μου, τα παιδιά μου, την περιουσία μου στην ανιδιοτελή στάση των Μυτιληνιών. Ήρθα να ξεπληρώσω το χρέος μου πριν πεθάνω”
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου