Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου Δελφών οδήγησε την Εκτελεστική Επιτροπή να «βάλει χέρι» στη ΣΑΤΑ Αντί έργων, πληρωμές

-Τράβηξαν το 50% της ΣΑΤΑ από έργα που δεν εκτελέστηκαν για να εξοφλήσουν υποχρεωτικές δαπάνες......

-«Στρουθοκαμηλίζει η Δημοτική Αρχή κρύβοντας την αλήθεια», καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.
Δυσάρεστη εξέλιξη για το δήμο Δελφών είναι η μεταφορά του μέγιστου επιτρεπτού ποσού της ΣΑΤΑ στο ταμείο του δήμου για να εξοφληθούν άλλες υποχρεώσεις, όπως προμηθευτές και άλλες δαπάνες.
Στην τελευταία Εκτελεστική Επιτροπή που έγινε τη Δευτέρα αποφασίστηκε να μεταφερθούν χρήματα από τη ΣΑΤΑ που αφορά έργα συνολικού ποσού 91.000 ευρώ, από διάφορα έργα, μελέτες και προμήθειες για την πληρωμή  υποχρεωτικών δαπανών.
Στην ΑΔΑ: 75ΣΣΩ9Θ-3Θ1 με θέμα «Μεταφορά πιστώσεων από έργα που δεν έχουν εκτελεστεί, για την πληρωμή υποχρεωτικών δαπανών» στο αιτιολογικό αναφέρεται ότι
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 161 παράγραφος 2 η οποία δεν καταργήθηκε και έχει ως εξής: 
Κατά το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους επιτρέπεται να διατεθεί ποσοστό μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) από τις πιστώσεις, που έχουν εγγραφεί για έργα που δεν έχουν εκτελεστεί και δεν μπορούν πια να εκτελεστούν στο διάστημα που απομένει, για την πληρωμή υποχρεωτικών
δαπανών. Για τη διάθεση αυτή απαιτείται αναμόρφωση του προϋπολογισμού», όπως επισημαίνεται στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι της μεταφοράς των πόρων από τα έργα στις δαπάνες, καθώς το υπουργείο θα καταβάλλει άμεσα την τελευταία δόση της ΣΑΤΑ, τους ΚΑΠ και τα παρακρατηθέντα.
Όλα τα παραπάνω δίνουν ανάσα στο δήμο και του επιτρέπουν να εξοφλήσει τους προμηθευτές τους.
Επιπλέον τα ποσά της ΣΑΤΑ είναι εξασφαλισμένα και δεν κατανοούμε γιατί να μην γίνουν τα έργα από τους πόρους αυτούς, αλλά θα χρειαστεί να δεσμευτούν αντίστοιχα κονδύλια του 2016 για τα ίδια έργα.
Μέσα στη λίστα φιγουράρουν πολύ σοβαρά έργα, όπως:


«ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ»,

«ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»

 «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ»,

 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ
ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ», 

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΚ ΜΑΡΙΟΛΑΤΑΣ»

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ
ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΚ ΚΑΣΤΕΛΙΩΝ», 

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ Ο.Τ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΚ ΚΙΡΡΑΣ»,

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΣΑΙΑ
Δ.Κ.ΔΕΣΦΙΝΑΣ»,

 «ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ ΑΜΦΙΣΣΑΣ», 

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ (ΓΡΑΒΙΑ-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ-ΚΙΡΡΑ-ΔΕΛΦΟΥΣ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ)».

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής εγείρει σωρία ερωτηματικών, καθώς τα πράγματα ως προς την οικονομική κατάσταση του δήμου δείχνουν τραγικά.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ.Παναγιώτης Ταγκαλής σε δηλώσεις του αναρωτήθηκε γιατί η διοίκηση του δήμου κάνει μια τέτοια κίνηση, αφού καταβάλλονται οι
υποχρεώσεις της κεντρικής διοίκησης και τόνισε ότι
«Η Δημοτική Αρχή κρύβει την αλήθεια για τα οικονομικά του δήμου. Δυστυχώς φαίνεται ότι στρουθοκαμηλίζουν και δε εξηγούν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει».
Εφημερίδα ΄΄Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου