Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: Πρωτοχρονιά με κρύο, παγωνιά και χιόνια.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. 
Την Πρωτοχρονιά αναμένεται κρύο, παγωνιά και τα χιόνια.
Δεν αποκλείεται να δούμε νιφάδες και στην Αθήνα. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από την Τετάρτη.
Ένα χαμηλό βαρομετρικό να καλύπτει τα Ηπειρωτικά της χώρας που θα φέρει Τετάρτη με Πέμπτη χιονοπτώσεις .
Αναλυτικά η πρόγνωση: .....


Σάββατο 26/12
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται, κρύο με τοπικές ομίχλες το πρωί και ήλιος στη συνέχεια. Στα ανατολικά τμήματα όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Οι βοριάδες θα έχουν ένταση 6 με 7 μποφόρ μόνο στη νότια Εύβοια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει έως τους 16 βαθμούς και στα βόρεια έως τους 14.
Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, με νεφώσεις κατά τόπους τα βόρεια και ισχυρούς ανέμους στα ανατολικά. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από τους 6 έως τους 16 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια 2 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θράκη και στη Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, στη Χαλκιδική όμως θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Μετά την πρωινή παγωνιά, η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι έως τους 13 με14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά αναμένονται, τα ξημερώματα κατά τόπους ομίχλη και κρύο και στη διάρκεια της ημέρας ήλιος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα πεδινά έως τους 17 με18 βαθμούς αλλά στο εσωτερικό της Ηπείρου δεν θα ξεπεράσει τους 14.
Στην Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία στα ορεινά δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς, στα δυτικά πεδινά όμως θα φτάσει στους 18.
Στην Κρήτη θα έχουμε, στα βόρεια κατά τόπους νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές και θερμοκρασίες έως τους 16 μα 17 βαθμούς. Στα νότια αναμένονται ισχυροί βοριάδες και υψηλότερες κατά 2 βαθμούς θερμοκρασίες.
Στα Δωδεκάνησα αναμένεται ήλιος και βόρειοι ανέμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι έως και τους 19 βαθμούς.
Στις Κυκλάδες θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις και βοριάδες 6 με 7 μποφόρ. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι θα δείξουν στα βόρεια τους 15 βαθμούς και στα νότια τους 17.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται ηλιοφάνεια και βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 16 βαθμούς στα νοτιότερα και στα βορειότερα στους 14.
Κυριακή 27-12-2015
Καιρός: τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Στην
Υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6
Μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 28-12-2015
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα νότια λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τρίτη 29-12-2015
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6
Μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 30-12-2015 και πέμπτη 31-12-2015
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Χιονιά από το απόγευμα της τέταρτης στα Κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά Ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο Υψόμετρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7
Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια και την πέμπτη σε ολόκληρη τη χωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου