Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ..... ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ) ΠΟΥ "ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ KAI ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΜΜΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Του ΟρέστηΤσάρκου

*ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ  !!!ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ  ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΤΙ  ΚΑΤΕΡΙΨΑΝ ΤΟ  ΡΩΣΙΚΟ  ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ  ΣΤΗΝ  ΑΙΓΥΠΤΟ...

*ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ  ..ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΜΕΡΚΕΛ !  ΤΙ  ΛΕΕΙ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ?

*«Γ@@@στε τους πολιτικούς».ΠΟΙΟΣ  ΤΟ  ΕΙΠΕ  ΔΗΜΟΣΙΑ?

*  450  ΕΥΡΩ  ΤΕΛΗ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΑ  ΤΑ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ?

* ΚΑΙ  ΟΜΩΣ!!!!ΠΟΣΟ  ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ  ΓΙΑΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ   105  ΕΤΩΝ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΑΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ ?

*ΑΝ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΕΙΧΑΝ  ΤΗΝ  ΠΑΙΔΙΚΗ  ΗΛΙΚΙΑ  ΠΟΥ  ΤΟΥΣ  ΑΞΙΖΕ......

 ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΕΙΔΗΣΗ...
*ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ  ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ  ΜΕ  ΝΕΑΡΗ  ΚΟΠΕΛΑ!!!


Οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος - Τι αναφέρει το Reuters


Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, 
Μια αιγυπτιακή εξτρεμιστική ομάδα η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο για κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ.
«Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν» ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε «αντίποινα» για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq, ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuters.
Πάντως, αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας νωρίτερα έκαναν λόγο για τεχνική βλάβη, που είχε ως αποτέλεσμα τη συντριβή του αεροσκάφους.

******************

Βαρουφάκης: Περήφανος για τη Μέρκελ και σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα αποτύχει


Υπερήφανος για τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αλλά και σίγουρος για την αποτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.
«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει. Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί» υποστήριξε.

***************

Κάμπερμπατς για το προσφυγικό: «Γ@@@στε τους πολιτικούς»

Η οργή



Την οργή του για τους χειρισμούς της προσφυγικής κρίσης εξέφρασε με τον πιο έντονο τρόπο, ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, μετά το τέλος της παράστασης του Άμλετ στην οποία πρωταγωνιστεί.
Ο δημοφιλής βρετανός ηθοποιός φέρεται να είπε, ανάμεσα σε άλλα: «Γ@@@στε τους πολιτικούς».
Σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος με τη σειρά του επικαλείται πληροφορίες, ο Κάμπερμπατς μιλά μετά τις παραστάσεις στο θέατρο Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο και απευθυνόμενος στους θεατές τους καλεί να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.
Μέχρι στιγμής, οι δωρεές του κοινού έχουν αποφέρει περισσότερες από 150.000 λίρες για λογαριασμό της οργάνωσης Save the Children.

***************

Τέλη κυκλοφορίας 450 ευρώ σε όλα τα Ι.Χ μέχρι 1996 κυβικά-Από εκεί και πάνω μέχρι…2.500 ευρώ?


teli-kikloforias


Το… εφιαλτικό σενάριο για τα τέλη κυκλοφορίας
Σενάριο για τέλη κυκλοφορίας ύψους 450 ευρώ σε όλα τα αυτοκίνητα μέχρι 1.996 κυβικά – Σκέψεις για έκπτωση μόνο στα αυτοκίνητα ηλικίας 15 ετών και άνω…
Παρά τις διαψεύσεις, όλα δείχνουν πως στο αυτοκίνητο θα βρει η κυβέρνηση τη «λύση» για να καλύψει τα υπολειπόμενα εκατομμύρια ευρώ, από τα προαπαιτούμενα των δανειστών.
Το… τοξικό 23% στα δίδακτρα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι δεν θα εφαρμοστεί αυτό, οδηγεί τα… φορολογικά μυαλά του υπουργείου Οικονομικών, σε δύο σενάρια ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ: ή στην επιβολή ΦΠΑ 23% στο μοσχάρι, ή στην δραματική αύξηση των τελών κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαιρέτως πόσους ρύπους εκπέμπουν στο περιβάλλον…
Το πρώτο σενάριο είχε τεθεί και πάλι στο τραπέζι και είχε κριθεί ως αντικοινωνικό και με ιδιαίτερα μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, οπότε θεωρείται ως δεδομένο ότι θα απορριφθεί πριν καλά-καλά συζητηθεί.
Ολοι οι… δρόμοι οδηγούν προς τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα φέρουν άμεσα έσοδα στα κρατικά ταμεία, ενώ κάποιες πιο… αριστερίζουσες φωνές εντός κυβερνήσεως φωνάζουν οτι πρέπει να πληρώσουν «οι έχοντες», δηλαδή αυτοί που τολμούν -εν μέσω οικονομικής κρίσης- να συντηρούν ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο έχει έτοιμο το σχέδιο για τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό αναφέρει ότι θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί απο τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλοι οι κάτοχοι ΙΧ μέχρι και τα 1.996 κ.εκ. θα πληρώσουν 450 ευρω ανεξάρτητα από το πότε απέκτησαν το αυτοκίνητό τους.
Οι κάτοχοι από τα 1.996 κ.εκ. και μέχρι τα 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.800 ευρώ, ενώ από τα 3.000 κ.εκ. και πάνω, 2.500 ευρώ. Συζητείται να υπάρξει μία έκπτωση στα αυτοκίνητα 15ετίας και πάνω…

*******************

Γιαγιά πρόσφυγας, 105 ετών, περπάτησε 20 μέρες για να φτάσει στην Ευρώπη [BINTEO]

Η ηρωίδα



Η Αφγανή πρόσφυγας ηλικίας, 105 ετών, έφυγε με τους συγγενείς της από την πατρίδα της και κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κροατία περπατώντας.
Ταξιδεύοντας για 20 ολόκληρες μέρες, πολλές ήταν οι φορές που χρειάστηκε να την πάρουν στην πλάτη τους ο γιος της ή ο εγγονός της.
Παρ’ όλες τις δυσκολίες κατάφεραν να φτάσουν σε κέντρο φιλοξενίας στην Κροατία όπου παράσχονται οι πρώτες βοήθειες στη γιαγιά η οποία είναι εξαντλημένη.



********************

Αν τα παιδιά είχαν την παιδική ηλικία που τους άξιζε...


  • imagine

Έχοντας δημιουργήσει αρκετές δημοφιλείς σειρές εικονογραφήσεων στο παρελθόν, ο ζωγράφος Gunduz Aghayev επιστρέφει με μία καινούργια σειρά εικόνων που ονομάζεται "Imagine". 
Αυτή τη φορά το θέμα είναι τα παιδιά και η απώλεια της αθωότητας, καθώς συμμετέχουν χωρίς να το επιλέγουν στα "παιχνίδια" του κέρδους, της εκμετάλλευσης και των πολέμων των ενήλικων, χάνοντας για πάντα το χαμόγελο και την ανεμελιά τους. 
Ο καλλιτέχνης άλλαξε τις φωτογραφίες με παιδιά θύματα μεγάλων ιστορικών στιγμών και τραγωδιών, πρόσθεσε τις δικές του πινελιές και έτσι προσφέρει μια εναλλακτική ματιά για το πως θα έπρεπε να είναι η πραγματικότητα. 
Πόλεμος στο Βιετνάμ


Η φωτογραφία του Kevin Karter (1993) που κέρδισε βραβείο Pulitzer


Νεκρό προσφυγόπουλο από τη Συρία


Ο μικρός γιος νεκρού δημοσιογράφου από το Αζερμπαϊτζάν

Παιδιά κοιτάζουν τα βομβαρδισμένα σπίτια τους το 1940



******************************

O.T

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου